Windowz

Nyt mennään kohti windowsin maailmaa. Servereitä ja win10, win11... No itseasiassa herätin vanhan Proxmox -serverin henkiin joka vielä lurkki bare metal windowsin kääntöpuolella eli dualboottina. Saihan siihenkin taas pari päivää menemään kunnes sitä asensi uudelleen vanha RX570 näyttiksen kun RX 5700 TX ei vaan suostu virtualisoitumaan. Ei se midist. En aikonutkaan pelailla. Ja kuitenkin laitteet pitää asentaa niin, että niitä voi käyttää etäyhteyden kautta, jotta voi sitten tehdä opiskelutehtäviä ja mitäs jotas muuta.

Pitää nyt kuitenkin saada kohtalaista vautia tämä serverihomma ohi että voisi palata taas koodauksen puolelle. Toki kaikenlaista voi tehdä, mutta mukavampi keskittyä mahdollisimman yhteen asiaan ainakin näin opettelupuolella. Tokihan minulla olisi ollut nuo virtualisoituna jo tuolla bare-windowsin puolella... mutta minä ajattelen tässä aikaa sen jälkeen kun koulukin on ohi ja vmwaren lisenssi on ohi. Aivan kun sen jälkeen noihin servereihin koskisin... tai kuka sen tietää. No, haluan kuitenkin että voin käyttää mun 6x180 päivää. Eikä tarvitse kääntää bare-windowsin puolelle kun siellä on Fallout 4 modattuna odottamassa vaellusta synkissä ja vaarallisissa metsissä. Ja se on muutenkin jotenkin pelottavan hyvännököinen kun olen tuunaillut. Ihan kivoja ideoita MS:llä on ollut OS:nsa suhteen. Voi rauta sentään. No niin, jatketaas harjoituksia niin voi sitten taas koodailla.

Tavoitteena olisi kuitenkin tulla nyt Azure Masteriksi of the universe ja samalla sharepeimmaksi C# sherpaksi. Toki omat php-laravel backendit pitää tehdä loppuun. Ja se Phoenix tulevaisuus sieltä tuhkasta. Voe että, siinä on taas vuoksiksi tekemistä. Ja mukavaa on ollut että JS on ollut nyt tauolla. Pythonillakin pitäisi kaikenlaista. Oh, tulisi työ jonka raameissa saisi kulkea :D.

Nyt pitää vaan selvittää miksi remote desktop ei saanut yhteyttä mun win11. Yhteys toimii hienosti koko ruudun kautta passthruna, mutta... kaikenlaista. No eiköhän se toimi sitten kun serverin kanssa puljaan, se on oleellisempaa.