Vinkkipalsta: Keskihinta Lynxillä

Lynxin basicia käyttävät ovat jo varmaan huomanneet, että keskihinta ei muutu, vaikka kuinka olisi FIFO -periaatteen mukaan olisi kuvitellut myyvänsä aiempia kalliimmalla ostamiaan tuotteita. Juuri saamani spostin mukaan keskihinta on vain suuntaa antava väline eikä kaupankäyntivälineissä toteuteta FIFO-periaatetta. Tämä voi tietenkin hämätä Nordnetilta lähtenyttä pientä sijoittajaa, joka on iloinnut tekemistään (muka) hienoista liikkeistä tappionkalttaamismatkallaan.

No ei se mitään. Jos on tosiaan keskihintaansa alentanut muulla kuin ostoilla, niin tätähän voi ajatella vaikka pienenä joululahjana: Asiat saattavatkin olla hieman kauniimmin kuin mitä oli luullut.

Eli Tilinhallinnasta vain raportti ja siellä kohta Open positions ja siellä Cost price -kohta niin voi nähdä oikean keskihinnan tuotteestaan. Koska verottaja hyväksyy vain totuuden eikä mitään muuta kuin totuuden, niin tietenkin tälläinen raportti on olemassa.

Keskihinnan voi myös päivittää kokonaan TWS järjestelmän kautta. Näin kauniisti IB tämän kertoo:

Average trade prices may be susceptible to reporting error on the Trader Workstation, particularly in situations where a corporate action or position transfer takes place. While this information is intended for advisory purposes only and such errors have no impact upon the account equity or any ultimate tax obligation of the account holder, this information is adjustable by the account holder. To adjust the average cost of a particular security, open the Account Window within the Trader Workstation and scroll down to the Portfolio section. Select the asset in question from the Portfolio section and right click on it to display the drop-down window and the Adjust Average Price menu option. Enter the desired average price into the dialog box and click OK to update the Trader Workstation view.”

Eli pitääpä tämä tehdä kun joulun kellot kilajavat. Kummallista kyllä, en ole jouluna edes töissä. Ellei sitä lähde kinkkua maistelemaan jonnekin keikkapaikkaan…

Oh. Mutta olisipa joulun ihme ja saisi salkun lykättyä brutto 100 000$ yli. Netto 100K euroissa on hieman, hieman kaukana.

P.s Kuulema 15.12 tienoilla pörssissä rytisee, joten varautukaa jouluostoksille.