Vanhoja latoja päreix: Syyskuun raportti

Huomenna pitäisi vielä tulla viime kuun osinkoja, mutta syyskuulle ehti tulla se normi 300€. Tänä vuonna osinkoja on tullut nyt 4000€, pääseekö tänä vuonna kuuteen tuhanteen, se jää nähtäväksi.

NN:n salkku on karsiutunut nyt kattamaan tuotteet: CLM, CRF, AMZA ja ROYT, joten prosentit ovat korkeat. Salkusta lähti OXLC ja MORL, sekä pätkiä CLM:stä ja CRF:stä. Pelkkä MORL:in myynti olisi riittänyt saamaan salkun velattomaksi. Kyllä, velattomaksi. Vihdoin. Ja laina on irtisanottu. Myös kaikenlaisia bulleja ja beareita on kierrätetty ja otettu pientä voittoa. Ostopuolella viime kuussa oli ainostaan bulleja ja beareita. MORL on laskenut sen jälkeen kun SA:n kirjoittaja prof Brofman kertoi kaikille että myykää ja ostakaa MRRL. Mutta mehän täällä kehitysmaassa ei sitä pystytä tekemään. No, lyhythermoisena ihmisenä en oikein kyllä oikein meinannut jaksaa että vasta neljäs kuu oli isompi kuu. Olisihan se saanut olla pitkässä salkussa. Noin 740€ se ehti maksaa osinkoja. NN:n antaminen tietojen mukaan, tappiota kaikkinensa tuli 125€. Tuosta ei kylläkään mennyt ennakonpidätystä, joten se oli kyllä ihan hyvä korkoa korolle lappu. Tosin jos jokin vaikka vähän inahtaakin sinne päin, niin NN kyllä nostaa prosentin niin korkeaksi kuin pystyy. No tästä nyt päästy.

NN:n salkku siis tuottaisi vielä noin 200€/kk jos vain malttaisin sen pitää sillain. Tosin esimerkiksi ROYT on nyt noin 20% plussalla ja siitä menee 30% ennakkoveroa, joten luonnollisesti myyntinappula kutittelee. Lupasivat Lynxissä ottaa selvää, meneekö heilläkin samankaltainen vero. Jos ei mee, voisihan sitä pienen pätkän ostaa takaisin, vaikkakaan samaan hintaan sitä ei saakaan. Ja olisihan tuota muutakin ostettavaa, voi veljet. No, ehkä seurailen rauhallisesti ja koetan nyt ainakin ettei miinuksella myisi. Sitä on vielä säästössä ja sitä saattaa vielä tulla jos oikein muutkin kuin syysmyrskyt alkaa.

Olen kovasti tykästynyt Lynxiin. Velkaakin olen sinne jo saanut aikaan, se on sellainen kiintymyksen merkki aina, että haluaa maksella korkoja ystävälle. Olen päässyt jo kivasti sinuiksi sen asennettavan ohjelmiston kanssa ja kännykkäsovelluskin on mainio.

Lynxissä tätä kirjoittaessa minulla on AGNC, OXLC, CRF, ECC, PVL, EDF, TEI ja CLM. Paljon tuttuja, mutta myös mielenkiintoista uutta, sillä enhän minä voinut vastustaa kun prosyyreissa lukee kehittyvät maat ja mm. Venzuela, Turkki, Ukraina ym ym. Sillä eiköhän ne ole laskeneet jo ihan että nyt voi sitten odotella ja lähetellä positiivisia ajatuksia sinne jonnekin (anteeksi, oikeastihan kyse on tavallisten ihmisten hädästä, mutta haluan olla näkemässä kun käänne parempaan tulee). Odottavan aika voi olla monestikin pitkä, mutta sitä varten ovat kuukausittain tulevat osingot. Ja vastapainoksi kehittyville, niin nuo CLM ja CRM sisältää sitten ne tarpeelliset FAANG-tuotteet.

Seurantalistalla on ollut myös nbev ja kannabis-kasvattajat. En nyt tiedä millä asemalla junat ovat ja pikavoitot ilmeisesti on jo tehty, mutta kun sijoitussuunnitelmassa lukee, että pääpaino kuukausittain osinkoa maksavissa ja mielellään yli 10% osinkoprosenttia, niin vähän oudoiltahan nuo tuntuisi salkussa. Ehkä marjuana-etf, se taisi muutaman prosentin maksaa osinkoakin. Mutta taitavat jäädä. Ehkä kannabis-öljyn sijaan perinteistä öljyä tai vaikka hiekasta eroteltua. Onhan näitä, mahdollisuuksia.

Tietenkin jos vetäis NN:n sileäksi ja siirtäisi ne varat Lynxiin. Että jäisi vaan se tänään sormiin tarttunut bear tesla sinne yksin lahoamaan ja odottamaan maailmanloppua.

Muutakin tapahtunut, mutta tehdään niistä vaikka välipäivitys tässä kun tulee tietoa. Kysykää ihmeessä jos jotain tulee mieleen, koetan vasta, sillä kyllähän minä tiedän mitä teen.   

Lisäys: Myyty ROYT. Itseasiassa laskin sillain väärin, että näillä jääneillä NN:n salkun pitäisi tuottaa se 200€ kuussa. Ja nyt pääsee taas ostoksille!