Välittäjiä ja osinkoja ja tappioita ja hauskanpitoa

Otsikkotaiteen jälkeen aiheeseen. Osinkoja tuli bruttona tänään 74 dollaria kun LMLP:kin käväisi salkussa. Hauska käynti sinäänsä, että se oli kanssa yksi klassinen esimerkki tuhlausostosta johon sorrun: Ostin sen kahdessa erässä, se laski ja myin pois. Muistoksi jäi viisi bruttodollaria osinkoa. Eli Nordentissä tämä hauskanpidon hinnaksi tuli sellainen 45 dollaria. Eli 3 kertaa markkinatoimeksiantoa. Ai niin. Hintahan laski joten eihän tuo riitäkään. Hintaahan tuli 180 dollaria tuollekin liikkeelle.

Uh. Eihän tuollaista tajua ennen kuin sen kirjoittaa ylös. Sen takia nämä blogit on niin tärkeitä, että on edes jokin joka kertoo sinulle miten oikeasti homma meni. Ja että kannattiko. Johonkin minä toki sen sijoitin sen jälkeen ja mieli alkaa kehittää uutta brainfukkia: Sehän oli vaan tarpeellinen toimenpide salkunhoidon kannalta.

No entäs amza. Tämä reissu meni yhdeksäntoista (19) oston kautta.  Eli 285€ (ai niin se oli minimi se 15 per kauppa) eli pyöreästi 300€. Osinkoja tuli vähän päälle 500e että hauskanpidoksi tuo sitten meni. Toki tähän ei ole laskettu henkisiä kärsimyksiä miinuksista, sillä nehän näkyy sitten apteekkilaskussa ja muussa huonossa voinnissa.

No tähän jotain pseudotilastollista on se että brutto 1000€ meni rikki. Ottaen huomioon, että aloitin vasta maalis-huhtikuussa ja yksi kuu vielä jäljellä niin ihan sikäli kivasti. No. Joulukuussa tulee joku satkuntapainen vielä.

Tässä avautuisi LYNX:n kunhan saan rahaa sinne laitettua tarpeeksi. Olen siihen vähitellen tutustuillut.
Nordnetissa tilanne on tällä erää rauhoittunut. Miinustelijana jatkaa OHI. Ajattelinpa että jos pistäisikin Degirosta hauskanpito salkun. Nyt siellä on 6kpl BCDL ja 2kpl AMZAA. Hahaa. Nordnetissä on oma exstreme-salkku avattuna, mutta kun tilanne on mikä on eli liian kallista, niin olkoon. Jos saisin tällä sitten rauhoitettua tilannetta – vähemmän liikennettä Nordetin puolelle. Ja jos ja kun saan vivun maksettua loppuun joskus. Tulot eivät tosiaan ole kovinkaan suuria. Ennemminkin ne ovat pieniä ja jos sattumalta pääsisin uuteen työpaikkaan, niin tulot putoavat edelleen. Tulee mieleen Nordnetin nimenkin yhteys Nordeaan: Menkää pois hiekkaisinen kenkinenne. No minä menen.

Olen myös pohdiskellut, että miten olisi käynyt jos en olisi ruvennut vivuttamaan heti alussa. Olisinko kyllästynyt koko hommaan? Ehkä. Vivun lisäksihän minulla on myös korotonta lainaa – ja valitettavasti pienten aivopierujen tuomaa visa-velkaa, vaikka kortti vaihtuikin. Meinaan tuossa jossain välissä kun miinukset alkoivat vetää ylilainoituksen puolella kävin hakemassa käteistä BN:n visalta ja paikkailin. Eipä tuohon voi sanoa että parempi kuin S-pankin visalla joka olisi ollut kalliimpi. Toisaalta breinfukki kehittää ajatuksen että tämähän on ollut myös eräänlaista pakkosijoittamista eli puristettu on, vaikkakaan ei kovinkaan kustannustehokkaasti. Ainakaan ei ole tarvinnut pelata näennäisilmaisaktioonipelejä että saisi efektejä elämäänsä 😉

Pitkäntähtäimen suunnitelma: Menkööt ja laskekoot kurssille, kunhan maksavat osinkoa. Vipu tosiaan pitäisi saada pois. Sehän on lähtenyt kivasti myynneillä. Ja sitten vaan toivotaan että kaikki nämä tappiot ja luotonkorkojen vähennykset auttavat jatkossa…. siinä jatkossa jossa tulehdukseen nimeltä tappiot ei tarvitse enää sydä tulehduskipulääkkeitä jotka sotkevat vatsan ja nostavat verenpainetta.

No. Täytyy sanoa, että olen jo elämässäni tottunut aikamoiseen määrään pettymystä, alisuoriutumista ja epäonnistumista että jos niillä opeilla pääsisi myös maistamaan vähäksi aikaa rauhallisuutta, kunnes lama iskee ja pörssikurssit laskee ja ei ole rahaa ostaa lisää osakkeita.

Siitäkin huolimatta.