Vali vali

Kieltämättä stressiä on saanut pohdittua tässä viimeaikoina. Mutta näemmä empiiriset tutkimukset ovat osoitaneet, että hyvin tähän on tottunut kun aloitin stressaamisen jo noin 4 kertaa pienemmillä stressin aiheilla.

Jos puhutaan harmituksesta, ei esim vitututuksesta koska se on turhan voimallinen ja hyödytön, niin kyllä tui AT&T:n ja Nobinan tulos jonkin verran rasittaa. Että mikä olisi oikea strategia? Jos kyseessä olisi Suomi-osake pienemmillä kuluilla, olisi myyminenkin yksi vaihtoehto – ja sitten ostaminen halvemmalla kun on reilusti tippuni (ja vähän aikaa olisi velkasaldokin pienempi). Tällä hetkellä ei ole nyt paljon muuta mahdollisuutta kun antaa olla. Näiden miinusmerkkisten positioiden määrä kun kasvaa ostamalla – ja miinus ainakin euromääräisesti luonnollisesti kasvaa. Tämä koettu jo esimerkiksi Tokmannin kohdalla.

Kaverini töistä heitti hienon ajatuksen, että sijoittajat arvostavat jos firma maksaa vähemmän osinkoa. Että tilanne on balanssoitunut monilla, että rahat ikään kuin käytetään kehitykseen, varsinkin jos on nuori firma kyseessä. Nobinaahan on nuori firma. Ja maksaa hyvää osinkoa. Ja kun tulos meni alkamäkeen, meni (ja menee) osakkeen arvo samaa tahtia, ja kun edessä lienee osingon alennus niin osinkoa arvostavatkin lähtevät.

Haluan olla jälkiviisas ja jossitella, että ai jos nämäkin sijoitukset olisin tehnyt Degirossa. Tosin ei minulla rahaa olisi ollut mutta jos olisi. Halvempi hinta olisi ollut ja olisin voinut vaikka unohtaa ne sinne nousemaan. Mutta hevoset ovat olleet toisessa tallissa.

Mutta, okei, vituttaahan se että nimenomaan ruottin osakkeella tuli tälläinen kuperrus. Olin kieltämättä tässä tunteella mukana, koska olisin halunnut ostaa tätä jo aiemmin ja mielikuva tästä on ollut hyvin varma osake tasapainottamassa salkkuani.

Onneksi blogiani ei kukaan lue. Olen saanut joihinkin kommentteihini niin rasittavan loogillisia vastauksia että sokka on meinanut irrota. Hei, missä on oikeuteni tuntea ja puhua psykologisista jutuistani. Perhanan laskukoneet.

No ei tässä mitään, mutta odottavan aika on pitkä.

Päivän vinkki: Jos kaipaat realikursseja ameriikan markkinoille, niin googlen ja yahoon financesta saa sellaisen. Helpottanut kieltämättä.