Uusia ennätyksiä odotellessa

Sharevillessä on mukava käydä. Siellä näkee kuinka miinukeset kasvaa kohti ennätystään. Kohta lähestytään jo 20% 3kk hävikkiä. Se että sitä pääsee ihailemaan myös viikonloppuna kertoo että kyse taitaa olla dollarin alenemisesta suhteessa euroon.

No mitäpä tämä minulle kertoo. Se kertoo että olispa hauska ostaa, täydentää ja lisäillä ameriikan maan dividentti-koneita. Se tosin myös kuisikailee, että osinkoa jakautuu kohta.

Kävipä tuossa hauska juttu kun olin iltavuorossa ja selasin pikaisesti missä mennään ja olli tullut uusi asia opittavaksi konkretian tasolla, nimittäin ylilainoitus. Eli miinukset menivät lattian läpi. Oli edessä tilanne jossa joko sinä itse tai sitten broukkeri myy sinun osakkeitasi kattaakseen laittoman tilanteen.

Tälläinen tilanne tulee meille ylivivutetun salkun omistajille kun shit hits the fan. Eli meille ei tule ostopaikkoja kuten kunnollisille osakesäästäjille, vaan meille tulee tilanne että jos ei ole rahaa niin osakkeet lähtee. Ja silloinhan ne myydään väkisin kun ne ovat halvimmillaan ja sinulle parhaimmillaan jää vaan velat. Eli minulle tässä tapauksessa.

Mutta juuri nyt minua harmittaa ettei ole rahaa, ei lastuakaan vivun varressa, ostaa kun dollari on halpaa ja miinukset muhkeita. Ostakaa te. En ole katkera, olen mukautunut tilanteeseeni. Olen tyyni kuin vainajalla valtimo, kuten venäläinen runoilija Vlaidimir Majakovski tilaa kuvaili.

Ja sen verran optimismia löytyy, että kyllä sitä kurjuutta riittää vielä minunkin riistettäväksi. Jos ei tänään, niin aina on huonompi huominen edessä.

Memento mori!  

p.s sori mahdolliliset kirjoitusvirheet. Yritän antaa ne itselleni anteeksi.