Päivitetystä sivustosta päivää

No niin. vaihdoin pois wordpressistä. Mietin strapia ja mietin muuta mutta onneksi katsoin tarkemmin ja ghostista olikin kommuuniversio. Piti samalla päivittää serveriä että sai tuoreempaa ossia alle. Tämä vaikuttaa mukavan kevyeltä ja siirto wordpressistä sujui kivuttomasti. Toki kun oli omaa viritystä alla, niin vahva automaatio, joka tämän ghostin asennuksesa oli, niin ei meinannut millään onnistua. Tokihan jossain digital-ocanissa ja muissa olisi saanut saman tehtyä nappia painamalla, mutta halvimman paketin ja tuskattoman asennuksen muissa voitti Time4VPS:n 2GB muistia kun mulla sitä oli vaan gigallisen verran. Oikeastaan jos pelkkää blogia aikoo, niin oishan tuo ghostin hostaus ollut halvin vaihtoehto.

Ghostissa on sekin hyvä puoli että se sopii headles-cms:ksi jo alkuperältään, eli voisi sellaista rakentaa niin kun on ollut alunperin tarkoitus. No, onneksi tuo ulkoasu on sen verran kiva että saa olla.

Seuraavaksi pitää tutkiskella turvajuttuja ja sitten taas itse kehittämistyöhön joka on nyt vienyt kiitettävän kauan.  

Tällä hetkellä nuo salkut ja osingot sivut ovat vähän aikaa vielä kesken. Koetetaan kehittää niihin jotain kivempaa. Ai niin ja discord pitää laittaa että voi kommentoida, jos haluaa.

Lisäys 28.10: Puusilmä katsoi väärin. Ghostin hostaus on 30€/KUUKAUDESSA. Eli esim digitaloceanin nappia painamalla pystytetty dropletti olisi ilmaista tuohon verrattuna. No itse olen tyytyväinen omaan ratkaisuuni.