Toukokuun helteet

Operaatio Kiinalainen kevät olikin ihan positiivinen tapahtuma, jos katselee tilastoja. Salkku on pyörinyt siinä +20 tienolla säiden mukana. Vai olisikohan Nordnet laittanut prosenttikohtaan kuluvan sään? Ei voi tietää, lämpimältä nyt kuitenkin näyttää.

Myytyjä tässä kuussa: BDCL, PCI, HRZN, KIM JA CRF ja vähän bearia ja bullia.

Ostettuja tässä kuussa: NDA1V eli Nordea, CLM. CLM oli ansaintalogiikkansa turvin rahoituskierroksella joka tarkoittaa tätä harjoittavalle ostopaikkaa, sillä hinta luonnollisesti laskee kun osuuksia myydään halvalla niitä haluaville. Ostin myös pätkän CRF:äää Lynxin salkkuun.

Nordeaa on nyt isosti etukenoisesti, juuri sellainen määrä josta voin tarvittaessa myydä esim 170 kpl pois ja alentaa keskihintaan. Ostin tuon verran ennen osingon irtoamista eli ennen isomppaa dippausta.

Alkukuun myynneistä jäi sen verran rahaa, että maksoin sillä kortit pois ja pistin tosiaan Lynxsiinkin, että sielläkin kuukausittain tapahtuisi jotain. Tosin löysin vihdoin haaveilemani digikameran, jossa on täyskenno ja mahdollisuus käyttää vanhoja filmikameroiden, etenkin OM-Zuiko -linssejä. Uusi malli oli putkahtanut maailmaan, joten tavoitehinta n. 1000€ täyttyi. Toki ostin sen varmuuden vuoksi kittilinssillä, jos sitä esim vaimo haluaisi digilinsseillä sen kanssa. Tokihan kameraan tulee vielä kaikenlaista roipetta hankittua, mutta ulkoelämään olen sitä aatellut, joten jokainen lisäkävelty metri on minulla rahan arvoinen.

Ulkoilusta tuli mieleen, että ostettua tuli myös 1 kpl Pub Sirdien kannattaja -osaketta ja tulihan sitä tosiaan kannatettua, myös perjantaina ennen ameriikan rallien loppumista myin CEFL:n pois ja ostin tilalle BEP:iä eli Brookfield Renewable Partners LP:n osakkeita, kun niitä olin ostanut. Tokihan nyt lähti kuukausituloista se vajaa 40€, mutta ehkä arvo pysyy paremmin? Ja ostetaan takaisin jos joskus sitä saa ostaa. Tästäkin myymisen ilosta minä soitin välittäjälle, mutta eipäse juuri menestyvän liiketoiminnan osuuden ostaneessa ja Pubia jo tukeneena niin tuntunut missään… Olihan tuo (BEP) ollut jo kauan kiikarissa ja minun salkkuun kaivattu firma.

Osinkoja tuli sitten se 363,80€ lynxin osinkojen kanssa. Korjaus: 371,03€

Maksaja olivat CEFL, MORL, MAIN, HRZN, OAK (ties kuinka monena suorituksena), CRF, PCI, T, AMZA, CLM.

Mutta muuten mennyt ihan kivasti. Tupakatta olin melkein kuukauden, mutta sitten tosiaan kun maistui olut niin maistui myös tupakka. Vielä en ollut niin vahvoilla. Vaan turhia kuluja molemmat pääasiassa. Toki se näkyi ruokalaskussa että jäi päivittäinen 7€ vähemmäksi. Tokihan siinä nikotiinpurkkaa ja sen sellaista tulee kuluiksi, mutta ne onkin eri lokeroissa.

Nyt näyttää tuo mun budjetti niin monipuoliselta, että siihen en koske sanallisesti enempää. Kamera näkyy siinä. Lisäksi otin korotonta velkaa vielä 1000€ kun ostin Nordeaa lisää.

Vielä muutama päivä lomaa ja sopivasti sitten taitaa viilentyäkin, kun sitten töihin kävelen. Hyvin tähdätty loma tämä. Tosin onko tässä parissa viikossa sillain pidemmällä tähtäimellä järkeä. Ai niin muutaman keikkayönkin otin toisessa toimipisteessä, joten se ainakin helpottaa rahallisesti ja mukavahan se oli siinä yhteydessä käydä ja tuntea olevansa tarvittu ja pidetty.

Itseasiassa velka ei ole nyt kovasti lyhenytynyt niin kuin oi tarkitus. Mutta vasta CEFL:n myynti teki näkyvää lovea vuosiosinkotuotoille, jotka putosivat alle viiden tonnin.