Toukokuu, ytd 58,35%

Koronakuoppa lienee kurottu jo umpeen, joten on täytynyt tehdä vähän parempia virityksiä uusia kuoppia varten. Olen myllännyt salkkua jälleen kerran, kotiuttanut voittoja ja näköjään uusia tullut. Rahaa on kulkenut kauttani noin puolitoista miljoonaa tähän mennessä. Tosin se kyllä johtuu isommista panoksistakin, sillä esim ABBV:ssä oli lähes satatonnia kiinni. Toki harmittaa myynti, mutta se ei harmita että myin aika huipulla ja aina voi ostaa lisää.

Nyt olen viritellyt salkkuni jotenkin niin että päätulot on CLM&CRF combossa ja kaikki muut voi myydä jos käry käy. Toki odotan että CLM&CRF nousisi johonkin kohtuulliseen, joten voisi jossain vaiheessa ottaa tulevia osinkoja ennakkoon. Ja jos ei nouse, otetaan osinkoja.

Kaikki maksavat kuukausittain, paitsi takaisin ottamani ENB. Virittelystä puheenollen, teoreettiset vuosiosinkotulot ovat nyt bruttona lähes 61 000€. Tiedä sitten mikä tilanne on huomenna. Kovastihan nämä tilanteet muuttuu.

Osinkoja tuli viime kuussa ATH 3413,04€. Jos suunnitelma toimii, tulee ensikuussa enemmän. Suunnitelmanahan on kerätä tuota rahaa, yllätys yllätys, että olisi siis vähän oikeaakin maata talon alla. Nettovarallisuus ylitti 80 000€, nettosalkku on yli 100 000€. Ha, meinasin kirjoittaa tuohon että "nettivarallisuus" mikä on kyllä aika kuvaavaa, sillä kaikkihan nämä ovat minulle pelkkää virtuaalivaluuttaa tällä hetkellä kun velkasalkusta ei voi nostaa eikä tuomiopäivän laskuja ole vielä maksussa. Toki muistan ajan, jolloin nettovarallisuus oli... 800€... tässä ei niin kauan sitten.  

Sen verran jarruja laitoin että rahastin kanadialaiset mega-hy -osakkeet, jotka tosin maksoivat kivaa, korkeimmillaan 19% osinkoa. Nyt on muutama vuosi aikaa miettiä, ottaako niitä takaisin. Aavistuksen muutkin jo näemmä ottivat voittoja pois. Nythän tuo CLM on laskenut osinkoaan että on melkein jo maltillinen osingonmaksaja. Optimisti arvostaa näin hienosti laskevan auringon tuotetta. Se hatuttaa tuossa CLM:ssä että menin sekaantumaan RightsOfferiin, joka lopputuloksena nosti keskikurssia. Jäin odottelmaan sen toteutumista ja samalla ostelin sitä halvemmalla. No, en tiedä olisinko sitä kahminut halvemmalla yhtä paljon jos RO ei olisi hatuttanut.

Sijoittamiseni psykologia ja varsinkin toiminnan rationaalisuus välillä huimaa, että kuinka nerokkailla mittareilla sitä ostopäätöksiä tekeekään. Parempi ehkä olla oppimatta mitään ja mennä vaan tutkiskellen missä vaiheesa joukkopsykoosi etenee.

Eli lähikuukaudet voisi melkein sanoa olleen melkoista swingailua ostojen ja myyntien kanssa. Toki velattomalla salkulla olisi kiva jäädä odottelmaan multibäkkereitä ja uraanin huippuhintoja, puhumattakaan kokeellisten medikaaliradikaalihoitojen pay outtia. Oispa.

Minusta tuli maanomistajakin. Omistan nyt kolmasosan pienestä pläntistä pohjois-pohjanmaalla. Lahjoitus jonka otin vastaan oli niin pieni, ettei lahjaveroa mene. Tosin se on kaukana eikä ole autoa. Aina voi siis paeta sinne, rasvata katiskan ja pyöräillä lähikylään hakemaan voita ja leipää. Totutella itikoihin - ja jos lämmintä - niin paarmoihin. Leikata ruoho ja hakea maakellarista viileä purkki piimää. Sulatella mieltä entisessä sisäänpäinlämminneessä saunassa ja pohtia miten saisi entistettyä (mahdollisesti) tyylittömät modernisoinnit. Käydä katsomassa sukulaisia tai ainakin heidän haudat.

Kyllä. Loman tarpeessa. Nykyisessä työssä saa tuplapäiviä tehdä ja nytkin on taas yövuorot menossa. Parin viikon päästä haastattelu vakipaikkaan, tässä ammatissa niitä saa odottaa. Toki pelottaa, pitääkö sitten nimimerkki vaihtaa. No, tuskin, sillä kauniita, nuoria ja päteviä on enemmän kuin meitä vakipaikattomia setäsiä.

Että pitäsköhän vaikka, odotellessa, nostaa vaikka osinkomäärää. Tavoitteena teoreettiset 100k vuodessa? Sillähän jo lyhentäisi lainaakin mukavasti. Jota toki kertyy kun osinkoja varten vivuttaa. Jos olisi hurja, niin myisi kaikki muut pois ja ostaisi pelkkää CLM.... ai niin onhan niitä paljon muitakin tuotteita ihan kovalla osingolla, joten hajauttaminen on sikäli mahdollista. Mutta tokihan minä vielä kaikenlaista ostelen, jos näyttää että siitä voisi sitten kalliimmalla myydä. Jotenkin tykästynyt tähän ajatukseen. Minä poika se kun tykkään ostella ja myydä.