Tarkoitus olisi saada aikaan...

Tarkoitus olisi saada siis aikaan uusi sivusto itselleni. Sijoitus ja devausaiheiset kotisivut jossa olisi blogiasiat ja datan liikkuminen ja esittäminen kunnossa. No, tokihan tässä WordPressissäkin on. Ja taitaisi ajaa kaiken tarpeeni, paitsi devaustarpeen.

Eli suunnitelmissa olisi saada tämä 1) WordPress toimimaan headeless cms:nä josta toisin datan 2) nuxt js -sivuille mieluiten ehkä käyttäen 3) GraphQL -rajapintaa tiedoille. 4 Saada osakkeiden osingoille joku miellyttävä tapa seurata niitä ja lisätä niitä kuukausittain ja esittää tulokset jotenkin kivasti mutta yksinkertaisesti. Tarkoituksena olisi käyttää visuaaliseen esittämiseen esimerkisi D3.js -kirjastoa. 5) Lisäksi olisi hyvä olla myös autentikointi sivuille jossa voin lisätä esimerkiksi osinkoja. 6) Toki OFX-tiedostomuodon (tai vastaavan) hyödyntäminen voisi olla aika mielenkiintoista. Kaikenlainen automatisointi tiedon tuonnissa ja viennissä olisi aina hyvä lisä.

Näkeehän toki Yahoo Financesta kivasti salkun arvon ja osakkeiden kehityksen (ja toki näkisi itse salkustakin jos jaksaisi maksaa n. 5e kuussa), mutta koska Google Finance ilmeisesti alkaa olla enemmän kuin usein rikki, niin jostain olisi hyvä saada myös 7) realiarvot USA:n ja ehkä jopa muihinkin pörsseihin. Ja saisiko vielä osinkotiedotkin automaattisesti jostain? Ajatusta on, mutta ei tietoa. Toki rahalla saa. Mutta jokin parempi/toinen paikka Google Sheetille/Excelille olisi hyvä olla 8) Mahdolliset kevyet lisäominaisuudet kuten velkojen ja varallisuuden seuranta.

Eli koostettuna:

  1. Headless CMS
  2. Js-fremeworkin/ kirjaston avulla tehty alusta: Nuxt
  3. GraphQl-rajapinnan käyttöönotto
  4. Datan esittäminen taulukko ja graafisessa muodossa.
  5. Autentikointi ja mahdollisuus lisätä käsin dataa
  6. osakkeiden realiarvot, kenties myös muu data esimerkisi osinkotiedot
  7. Lisäksi plussana mahdollinen tiedon tuonnin ja vienninkin automatisointi.
  8. Kevyitä työkaluja talouden seurantaan

Joten onhan tässä yhdelle ihmiselle harrastetta joksikin aikaa.

Kaikenlaista pientä muokkausta tulee tähän WordPressiinkin. Esimerkiksi nyt Devauksen ja Sijoittamisen napit näkyy eri väreillä.