Syyskuu, muka mitään ostamatta

Huonolla menestyksellä olen ollut ostamatta ja myymättä. Toimeksiantoja 12kpl, joista pääosa pikkuostoja ja myynnit muka riskin vähentämistä. Viimeisimpänä ja uutena IHD, koska ihmisellä ei voi olla tarpeeksi Emergin markets-sijoituksia tähän maailman hetkeen. Tätä kirjoittaessa kaikki on rapeesti laskussa ja sitä yrittää muistella sijoitussuunnitelmaansa että mikäs se olikaan. No pääasia että riskisijoitukset ovat vahvasti ylipainossa ja laina pysynyt isona ellei jopa kasvanut.

Osinkoja tuli nyt kuitenkin ja ensimmäistä kertaa osinkojen määrä ylitti tonnin eli oli 1015,35. Tällä vuodelle osinkoja on kertynyt päälle seitsemän tuhatta. Nettovarallisuus on vähän laskenut kurssien myötä. Viime kuun puolella pääsinkin jo hieman iloitsemaan turhasti että netto olisi ollut mennyt yli 40t, mutta olin onnistunut rikkomaan google sheetin kaavan ja valuuttamunnos ei toiminut. Vähän noloa kieltämättä.

Salkkuun on tullut lykättyä rahaa ihan kivasti ja kunhan taas pikkuvelat saa maksettua, niin nostetaan prosenttia. Samoin säästö jatkuu, vaikka harmillisesti jouduin syömään säästöjä kun tuli ehkä liialla kädellä lyhennettyä pikkuvelkoja ja vietettyä myös tuhlaavaista ja myös paheellista elämää.

Oh ja ah. Mitäs tähän lisäisi. Ai kun olis joku impulssikontrolli. Kuulema siitä monet on hyötyneet. Ja tosiaan se harrastus pitäisi hankkia, että jaksaisi vähemmän kytätä viimeisten rahojen sijoittamista ja velan kasvua. Niin, sainhan minä aikaan tuon hienon graafin joka näyttää osingot. Siinäkin olisi paljon jatkettavaa. Töissäkin on välillä ihan liian rauhallista, että sitä etsiytyy puhelimen kautta painelemaan nappeja. No, onneksi siellä alkaa taas vilkastua.

Vaan täytyy hieman kehua tuota Lynxiä. Mukavasti tilinhallinnassa on toiminto, joka näyttää etf:ien ja cef:ien ym sisällöt. Ja myös piirakoiksi ne jakaa ja näyttää mihin ja minne on rahansa sijoittanut. Oikein kätevää. Ja jopa silmiä avaavaa, että aika vähän hajautusta sitä kuitenkin ja niin kun on eli oikeasti ei ole.

Ja näkee sitä myös, että SPY:lle ollaan hävitty pitkällä tähtäimellä, mutta ilmeisesti viimeisen 30 päivän sisällä vähän voitettu. Vaikka eipä se paljon mihinkään auta saati lämmitä.