Syksy pimenee, minä en

Yövuorojen jälkeinen, huonosti nukuttu yö. Pää toimii tahmeasti, kolottaa. Unirytmi haluaisi että menen päiväunille, mutta se tarkoittaisi että nukkuisi koko päivän. Muutamassa päivässä pitäisi toeta, sunnuntaiksi töihin. Sentään sunnuntai, kevyesti opiskelleen ihmisen taloudellinen apu.

No, onneksi on edessä työpaikan vaihto. Pois kokonaan hoiva-alalta (no, ehkä joskus keikkailen), takaisin tietokonemaailmaan. Ja ehkä mahdollisuus kokea, että työntekijä olisi sellainen normaali, arvostettava osa työpaikkaa.

Sellaista eivät ole vielä keksineet tässä nykyisessä. Mutta ymmärtäähän sen kun johtoporras on aika huonosti koulutettua sakkia. Näkee osaamisessa. Sellaista hoiva-alalla ja sitä liippaavilla on liikaa: liian vähän panostettu johtoon. Huonosti koulutettu helposti luulee, että huutaminen ja epäolennaisuuksiin puuttuminen olisi hänen tehtävänsä. Ei, johdon kuuluu olla työntekijän tukena, että se voi tehdä työnsä. En minä väitä, että työpaikan vaihtaminen johtaisi minut paratiisiin, ei, mutta ainakin yövuorot loppuu. Enpä tiedä, pelottaa jo laittaa siistit vaatteet päälle töihin. Ja tietenkin jännittää, että kun tuolla on päässyt tottumaan tuohon omituiseen menoon, että miten sitä sitten toisessa paikassa. No, siellä kuulema saa hedelmiä. Enempi siitä myöhemmin. Enhän vielä ole siellä. Tämä uusi olisi alkanut tyyliin seuraavana päivänä, siihen en ihan vielä taipunut.

Mutta mitäs osakesäätämismaailma. Pääasiassa bullia ja bearia veivannut. Sitä kun on tuota lottokansaa. Taas on muutama vetämässä. Niissä olen päässyt aika hyvin tähän toivottavaan tilanteeseen, että myytäisiin mieluiten voitolla kuin tappiolla. En nyt ole jaksanut odotuttaa suuria voittoja, mutta jos sen sata tai pari saa, niin sekin tuntuu pienessä pussissa jo ihan tarpeeksi.

Osinkoja on vähän päälle 300€ Lynxin osingot huomioiden. Maksavat aika moni nyt viimeinen päivä, niin näkyvät Suomessa vasta ensi kuun tilastoinnissa. Pitkä matka kupongilla.

Budjetti näyttää ihan kohtuulliselta, vaikkakin vapaa-ajan maksut humpsahtivat. Aloittelin tuossa taas tupakkilakkoa ja se näkyi sitten suurentuneina kuluina muualla kun aivot huusivat kun sinne pääsi liikaa happea ja liian vähän nikotiinia. Sellaista se on. No nyt on helpompaa ja eiköhän tuo tasoitu tässä. Kunhan ei huijaa itseään polttamaan. Toivon että se helpottuu tässä jos ei ole koko ajan pää sekaisin unirytmin vaihdoista.

Velkarintamalla on näyttänyt hyvältä. Melkein näytti Nordnetissa että saisi melkein velattomaksi itsensä, mutta päätkinkin sitten siirtää vähän pätäkkää Lynxiin, kun siellä saa vielä ostaa CEF-tuotteita ja tiedä milloin sekin ilo loppuu. Tosin voi olla, että ei lopu. Nordnetissa pistivät jo hanat kiinni ja loppui sitten se ostelu johon olin mielistynyt. Minä kun olen vähän ahne paska ja tykkään kyllä että osinkoprosentti on yli kymmenen. Lyhentyy sijoituslainatkin vähän paremmin. Oikeastaan ehkä tykkään Nordnetista sen takia kun se on kun mun nykyinen työpaikka: Tulee omituisia päätöksiä ja mistään olennaisesta ei tule informaatiota. No toki tuo kuulostaa ihan niin kuin kaikki muutkin työpaikat tai suurin osa niistä. Sitä on ihan hämillään kun illalla laittaa sähköpostia Lynxiin, niin aamullla siihen vastataan, siitäkin huolimatta että kysymys on ihan tyhmä.

Lynxissä olen ostanut mm. pikkupätkän ECC:tä lisää kun on niin halpaa ja Nordnetista siirtämilläni rahoilla ostin OXLC:tä. Sitä on kyllä Nordnetissa, mutta se nyt vaan kaikista mahdollisista näytti parhaimmalta vaihtoehdolta.

Mutta joo. Nettovarallisuus on ylittänyt 20K, pääasiassa velkojen vähenemisellä, joten jee. Ja itseaisassa luku suurenee kunhan s-visan lyhennykset rekisteröityy.

Katsotaas mitä tulevaisuus tosiaan tuo. Että joo antaa vaan syksyn pimetä, mutta pidetään me lamppu majakassa päällä. Mites teidän kesän loppu ja syksy, miltä näyttää?