Suuri kurpitsa on tulossa

Oikeastihan minulla ei ole mitään tieteellistä tai edes sitä lähellä faktaa aiheesta, mutta mitä olen nyt lueskellut ja tutuilta tuumiskellut, että romahdus on tulossa. Kuinka iso romahdus? No se voi olla esimerkiksi 70% joka on aika hyvä taso johon kannattaa varautua.

Seurannasvaikutuksineenhan tuo tarkoittaa, että jos on kovin velkainen, niin voi olla että jotain jää eli velat. Se on tapahtunut monelle, se voi tapahtua sinulle, tosin itse en ole rehellisesti täysin varma, että se voisi tapahtua minulle. Suuren kurpitsan tulemisesta on viitteitä. Sen on kylvetty ja maa on kohonnut. Oletko valmis, minä en ole. Olin tänään yllätys yllätys lyhentämisen sijasta ostoksilla.

Täydensin ameriikkaa ja ruotsia ja mulkaan tuli uusi ruotsalainen osake. Kun oli niin halpa. Eli Nobinaa tuli ostettua lisää ja myös Nokiaa. Uutena tuli Resurs Holidings. AMZAA ja T:tä tuli lisättyä.

Lähtijöinä oli harmittavasti Fortum, mutta sitä oli niin pieni positio, että välillä tarvitsi jotain voitollakin myydä. Samoin Tokmanni lähti vaikka olisikin ollut niin hyvä osingonmaksaja. Silti liian pelottava. Parempi ostaa uusia joista ei tiedä vielä mitään kauheuksia tai jotka edellinen omistaja ei ole haukkunut – vaikka osakkeenomistajan muisti on lyhyt heti kun uusi päivä koittaa: halpa osake hyvällä osingolla. Enkä ihmettelisikään etteikö siitä sukeutuisi mainio ketju ja etteikö tarpeellisia uudistuksia tehtäisi kunhan laajentumisbuumi hiljenee.

Tietenkin nyt minun hieno osinko sheetti pitäisi uudelleen rakentaa että siihen sopisi paremmin myös ulkomaiset osakkeet. Ja nythän varsinkin on noita kavartaaleittain maksavia, niin mitens ne sitten.

Ja pääasia että nyt olo tuntuu sijoittajalta kun on Nokiaa salkussa. No ei sitä paljon ole, mutta on kuitenkin että voi mainita.

Mutta nyt ei auta kuin mennä lukemaan sijoituskirjoja. Että oppisi tämänkin homman tekemään jotenkin oikein.

Todo: Pitäydy erossa kurssien seuraamisesta. Nyt olisi hyvä kehitellä taas joku uusi harrastus.