Sukujuttuja: Isoisä

Tuli vihdoin Y-Big700 testin tulos ja isäni isä varmistui ja luonnollisesti samalla myös että minulla on yksi edes mennyt isoisä. Piirakkamuodossa se näkyy sillä tavoin että piirakka on aika täysi, toki muutamia koloja reunoissa ja toki sitä enemmän mitä kauemmas mennään. On siellä yksi tuplaoksakin joka pitäisi selvittää. Mutta on siis isoisä. Mielenkiintoista olisi nyt ettei olisi anonyymi...

Eipä isoisä mikään kummoinen. Työmies. Sodat käynyt. Alkoholi ilmeisesti maistui ja nuorena kuoli. Vielä ei ole kerrottu että mihin tai miten. Helsinkiin kuitenkin oli muuttanut sodan jälkeen. Ei ollut isäni äiti huolinut työmiehestä. Talollinen olisi pitänyt olla. Mutta on yksi sukuhaara johon suku jatkuu. Ja isäkin on päässyt epätietoisuudesta, vaikka kovasti yrittää vakuutella että onhan sitä tähänkin asti eletty ja mitäs noista.

Noin puolivuotta tähän meni aloittamisesta. Toki ilman apua en olisi päässyt kovinkaan pitkälle. Siellä on ulkona paljon ihmisiä, jotka ovat tottuneet istumaan ja tarkistamaan lähteet ja osaavat lukea kirkonkirjoiskaa eli niitä omituisia kiekuroita joista nykyaika on luopunut. Omaan ylenpalttiseen tyyliini olen myös ostellut ja liittyillyt. Liekö geenit siellä taustalla pöhisemässä kaikenlaista.

MyHeritagessa olen jatkanut profiilien haalimista. Tosin vähän tuntuu, että kohta on haalittu kasaan tieto, mikä muutenkin olisi ollut saatavilla ja sen jälkeen on vain tietoja jotka ovat jo hävinneet tai tarvitaan taitoja jotka hidas puurtaja on hankkinut. Eipä mitiä. Avautuisipa Geniin taas dna-portit että tiedon rihmat pääsisivät valumaan sukupolvesta toiseen ja oikeasti voisi sanoa, että ollaanpas sukua.

Ehkä kuplivat luonteenpiirteeni eivät johdukaan että niistä puolet tulee iloisesti puhetta pulputtavilta seuduilta ja toinen puoli sitten syvältä ryteiköstä. Jospa se tulee isättömyyden tyhjyydestä ja epävarmuudesta. Vaikea sanoa näin yövuoron jälkeen, ehkä menen katsomaan minkälaisen kuvan uni asiasta muodostaa.

Niin kuin uusi sukulaiseni tokaisi postissaan, että suku on sellainen millainen sen jäsenet ovat. Taitaa olla ihan kelpo jäseniä tässä suvussa.