Soutamista ja huopaamista

Enää ei päiväity google sheetistä tiedot. Eli vanhaa salkkua joudutte nyt katselemaan. Ennen se sentään päivitti kun kovasti jaksoi poistella välimuisteja ja hakata F5-nappia. Olkoon paska. Selkeästi suuttunut kun olen suunnitellut muuta. Olen tutkiskellut Strapia. Sellainen headless-cms joka on tehty javascriptillä ja pitäisi olla kätsympi kuin wordpress. Ainakaan ei yhtä massiivinen. Ainakin sillä saa tietokantaa rakennettua oikein kivasti mahdollisine yhteyksineen. Eli sellainen backendiksi ja sitten frontendiksi sveltellä jotain.

Tosiaan google sheetissä on kyllä puutteensa. Minulla oli vähän aikaa kieli ja numerokoodit englanniksi, mutta sitten piti taas suomeksi laittaa. Kenttien muuttaminen toiseksi on kyllä aika hirveetä. Menee niin nopeasti numerot sekaisin.

Oikeastaan en tarvitse strapejakaan mun pieneen projektiin. Oikeastaan en tarvitsisi tietokantaakaan, mutta tuntuu hyvältä että data on siellä nyt säilössä ja sen saa sitten pullautettua ulos miten haluaa.

Katselin tuossa vähän pythoniakin sillä silmällä.

No niin kuin tavallista, työ haittaa harrastuksia. Pitäisi saada vähän pidemmän aikaa keskityttyä tähän. Ja kun pitää päästä surffailemaan uusiakin asioita. Ja tosiaan ilmoittauduin sinne AMKoodari-kurssillekin niin niitäkin pitäisi tehdä. Entisessä työssä olisi riittänyt kivasti vapaata omiinkin hommiin välillä. Nykyisessä homma on aika intensiivistä, että sitä on aika pahvina työpäivän jälkeen. Toki se tästä tasaantuu jos pidemmän aikaa saa olla.

Nyt katsomaan vähän jotain videoo ja nukkumaan. Huomenna työpäivä.

Ai niin löytyi hyvä lähde osaketiedoille. Pitäis vaan yhdistää tuonne olemassaolevaan sheettiin. Oikeastaan sekin pitäisi tehdä uusiksi. No jonain päivänä ne on omana www-sivunaan.