Pitkästä aikaa koodin äärellä

Tuli paitsi katsottua monta metriä juutuubia, mutta myös vähän tehtyäkin jotain. Oikeastaan nyt aiheena oli ihan perusasiat koodaamisessa tai tarkemmin javascriptissä. Itsellä kun on lähtenyt tukka liehumaan yleensä ja korkealle eli liian vaikeista lähtenyt liikkeelle – ja innostus on sitten mennyt savuna ilmaan. No, tein nyt valmista kirjastoa käyttäen graafit osingoista vuosilta 2017-2019. Toki tämän vuoden kohdalla vielä kuoppaa kun tämä vuosi vielä jatkunee loppuun asti.

Samalla sain viime vuoden osingot perattua, kun oli tosiaan kahden salkun tulot päällä ja vielä en osannut ottaa Lynxistä osinkoerittelyjä ulos ja tuli kikkakolmosesti niitä lisättyä. Nyt näyttää käyräkin vähän kauniimmalta. En minä muuten. Aika helppoahan se kun saa csv-tiedostona ulos ja sitten sen kun trimmaa exelissä ja antaa automatiikan hoitaa, niin sopivaa koostetta tulee.

No sain kun sainkin sen ladattua serverille. Tai oikeastaan kopioitua, mikä lie nyt olikaan ongelmana. Kello tulee jo neljä aamuyöstä, joten sen tutkimisen jätän seuraavaan kertaan. Tässä tämä: https://dividends-o-matic.net/ . No pitäisi vielä tuo viimeinen käyrä tuosta vielä nousta, mutta siitä lisää kun lopulliset täytteet tulee salkkuun.

Juu ajatuksena olisi että data tulisi esimerkiksi juuri google sheetistä, koska sitä olisi sitten sieltä kätevä päivittää. Sieltähän nuo osaketiedot tuonne sivuillekin pyörähtää, tosin valmiin pluginin kautta. Ajatuksena vielä olisi toki lisätä tuonne etusivulle kaikkea. Niin kuin tuossa jo kauan sitten oli tarkouitus. Mutta niin kuin aloitin pari riviä aiemmin, niin yritin mennä liian monimutkaisen kautta.