Pienen ihmisen vero-extra 2020

Tässä olen painamassa Lähetä-nappia veroehdotuksen täydennysehdotukselleni.

TULOT

Palkat, palkkiot ja korvaukset

36 043,29 €
Arvopaperien myyntivoitot
-31 141,71 €
Ulkomaantulot
15 852,38 €

VÄHENNYKSET

Muut pääomatuloista tehtävät vähennykset

2 183,26 €
Velan korot
3 155,25 €
Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut
393,51 €

Viime vuoden stressi, ostamisen ja myymisen sekä työssäkäymisen autuus on nyt muutamalla rivillä tässä. Kansankapitalismi yskii mutta etenee. Uudeksi viisivuotisuunnitelmaksi on rivitetty verovähennyksiä runsaanlaisesti, kun edelliset olivatkin jo loppumassa. Pieni ihminen ei pääse vieläkään maksamaan veroja pääomatuloistaan ja tuntee itsensä hieman epäonnistuneeksi vasemmistolaiseksi, mutta maksaa jäsenmaksunsa. Iloinen Veronmaksaja (TradeMark) heiluttaa häpeillen apeata lippuaan ja poistuu hiljaa paikalta.

Eipä näillä palkkatuoillakaan pääse Nettomaksajain Kastiin (TM), vaikka onkin suurentanut veroprosenttia verottajan ehdotusta korkeammaksi. Eikä ole alakaan millä työskentelee mikään uutta luova, vaan ihan kelkasta pudonneiden ja päänsä matkalla satuttaneiden korjausta harjoitetaan. Että terveisiä vaan teille Suomen piilaaksojen raatajille: Pitäkää lippu korkealla mutta salossa, luokaa ja iloitkaa saavutuksitanne ja pysykää terveinä.

Mitenkäs sitten tulevaisuus? Mikäpä se onkaan. Huomenna lääkäri soittaa ja muistuttaa kolestroliarvoista. Dna-testit tehneenä olen iloinen jos tästä elämästä hengissä selviän, yritän kuitenkin. Se hyvä puoli, että näin neljän yövuoron jälkeen ei tarvitse alkoholia tai muuta itsensä turruttamiseen. Olisi mukava puhua henkisistä rikkauksista, mutta sarkasmikin on niin nähty. No, sukututkimusta nyt harrastaneena voi ainakin todeta, että suurin osa menneen maailman ihmisistä on kuollut. On ollut paljon mukavia ja vähemmän mukavia ihmisiä. Eletty, sodittu, töitä tehty mihin on kyetty. Rakastettu niillä hampailla jotka kohtalo on suonut suuhun jäävän. Ainakin pidetty leivänkannasta kiinni minkä pystytty. On ollut talvia ja keväitä. Niin kuin nytkin.

Ai niin se tulevaisuus. Olisikohan että tulevaisuus on ensi vuoden peräpeili. Tai siis menneen vuoden. Että samoihin aikoihin ensi vuonna. Toki sen sanon, että jos romahdusta ei tule, pörssissä tai päässä, niin näkymät ovat hyvät. Ainakin paremmat. Muuhun ei nyt oikein pysty.