Osinkotammikuu: ostoja ja myyntejä

Salkku on ollut totuttuun tapaan miinuksella. Olen lyhentänyt velkaa myymällä Teliat, Aktiat, Nordeat ja Oriola B:t. Muutamien eurojen voitolla menivät, koska velanmaksu pääasia. Myyntiä odottaa Europris ja mahdollisesti myös Marine Harvest, koska niiden jälkeen miinussaldon pitäisi laskea taas kohtuullistamaan taakkaa. Mutta hei, voitolla sentään 😉

Miinustelijoita on tullut lisää nyt uutena, vaan ei yllätyksenä, MORL johtaa tuolla päälle 14% punaisuudellaan. Niin kuin mainitsin se ei ole yllätys, sillä oli taas iso osinkokuukausi ja taas pari kuukautta menee vähän kevyimmillä osingoilla. Mutta koettanut haalia sitä vähän halvalla Lynxin puolelle. Pyyhkäisin siitä kuitenkin pienen siivun pois, joten jotain on suunnitelman vastaisesti myyty miinuksella. No, se raha meni toisen ostoon.

Ford on perässä miinus 12% mällillään. Tämä on vähän sellainen että voisi ostaa lisää, mutta ei ole nyt kovin ostolistan kärjessä. Ja ostolistakin on aika lyhyt.

AMZA:n johto teki taas oikeansuuntaisia liikkeitä ja vaihtoi osingon tulemaan kuukausittain. Samalla tiputtivat vähän osingonmäärää, mutta oikeansuuntaiset liikkeet lisäävät vakautta ja vakaus kiinnostusta instrumenttiin. Hinta on ollut lievästi nousujohteinen tuonne yhdeksää dollaria kohtia, mutta toivottavasti vähän halpenee kun tätä pitää kuitenkin saada lisää Lynxiin.

Tammikuun myynnit:
Telia, Aktia A, Nordea ja Oriola B + pätkä MORL (ehkä europris jos nousee tarpeeksi)

Tammikuun ostot:
PCI, CLM

Tammikuun osingot:

AMZA: 312$
UNIT: 60$
MORL: 309,84$
CEFL 76,02$       

Yhteensä 757,86$
joka nordnetin kääntämänä on kertaa .81 eli 614€ bruttona.

Eli tällä hetkellä – kun AMZA muuttui kuukausittain maksavaksi, minulla on nyt yhteensä viisi kuukausittain maksavaa instrumenttiä:

CEFL, MORL, CLM, PCI, AMZA

Näillä pitäisi mukavasti pysyä kuukausikorkojen maksuissa ja lyhennyksissä kiinni.

Pohdin vielä vakavasti että tiputanko luottorajaa alemmaksi, koska tunnen itseni kuitenkin ja ostaminen on niin liian kivaa.