Nappeja ja osinkoja

Lueskelin äsken järkevää sijoitusblogia ja ajattelin kaikenlaisia uravalintojani menneessä elämässäni, jossa olisi esimerkiksi loogis-matemaattiset kyvyt olisi olleet tarpeen. Vähän kuin tässä uudessa elämänvaiheessani kansankapitalismin vuoristoradalla.

Minustahan piti tulla jossain vaiheessa runoilija, mutta päädyin it-alalle keskinkertaiseksi php-koodariksi. Ei aivan nappihommia minulle. Nykyisessä pätkätyössäni olen enempi puhealalla siinä empatian ja asiakkaiden ylösnostelun välimaastossa. Rahaa tulee kohtuullisesti jos en välitä terveellisisistä työajoista. Tai kohtuullisesti ajatellen että ei käy ulkomailla ja se sähköisen palaneelta haiseva mikrokin saa kelvata kun kerran lämmittää. Sen verran hintaan ankkuroitunut (kyllä, seuraan päivän trendejä), että kun se maksoi 20e kotiin toimitettuna, niin vähän hankalalta uuden osto tuottaa. Pitiäisi ainakin raitiovaunumatka tehdä ja mitenkäs se mun kallis maku sitten vaikuttaa lopputulokseen kun köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa – edellisessä lauseessahan se jo käytännössä todettiin. Toki kissanhiekkaa ostan kyllä mieluusti, koska minulla on niin herkkä hajuaisti ja varsinkin nyt kun olen laastari+purkka kombolla ollut nyt ainakin viikon ilman tupakkaa. Kerrankin olen kiitollinen valtion holhoukseen kun ovat tupakanhintaa nostaneet ja myös sähköhöyryttimen nikotiininesteiden hinnat taivaaseen. Lieneekö pörssissä nuo Nicoretet ym kun niin hyvin ovat lobanneet.

Osinkoja on tullut tällä hetkellä päälle 900€ bruttona, tänään tuli NRZ:ltä jota onneksi ostin aikoinaan normaalia isomman kertaostoksen eli 300kpl ja tämän jälkeen on vielä ollut pelastamassa heiluvaista salkkuani kun mukavasti on noussut. Toki tänään varmaan laskee. 

Alkuperäinen suunnitelmahan minulla oli saada bruttona 500€ osinkotuloa vuodessa ja sitten oikeastaan 1000€. Koska ekana kolmena kuukautena en ollut vielä osinkojen ulottuvilla, niin tonnihan tulee täytyeen ihan kivasti tällekin vuodelle. Ja vähennyksiäkin noista tuloista on *köh* tehty runsaasti. Täytyy tehdä syntilistaus vuoden lopussa ja ripustautua ristille kun loppusumma paljastuu. Olenpa sitä käynyt jo kurkkaamassa ja pitkään en viihtynyt.

Mutta osingoista nappeihin ja tarkemmin mitäpä olen niitä painellut.

Oli tosiaan myytävä hieman AMZAA pois, toki aiemmin kuin ajattelin, mutta ei sitä miinustelua ihminen kestä kun kaikki muutkin miinustelee. Sen verran Nordnetin tuloksen tekoa ajattelin että ajoitin ne kahteen myyntiin. Ensimmäisen myynnin jälkeenhän se tietenkin lähti nousuun, totta kai. Ja toisestakin myynnistä se todennäköisesti nousee tuttuun tapaansa. Mutta positio on nyt alle 20% salkusta joten joulukuista nousua ja sen jälkeistä laskua varten vähän helpompi minulle. Voi sitten uutta positiota alkaa kasaamaan vaikka Degiroon, jonne pistinkin jo ensimmäisen satasen menemään. Lynxistäkin soittivat mutta eivät lähettäneet lupaamaansa materiaalia, joten siitä merkintä blogiin. Melkein jo innostuin enemmänkin siitä, vaan ehkä veronpalautuksen kolmetuhatta on parempi olla missä muutkin.

Nokiaan avasin pienen position, toki vähän liian aikaisin. Mutta nouskoon nyt siinä ja eiköhän se nouse kun maailmanmenosta huolimatta Inderesin sana kertoo että Mr Market on väärässä. Omituisena ostona tuli laitettua pieni positio myös SSAB:n B-sarjaan. Koen että on hyvä olla kaikenlaista hajatelmaa salkun vakauttamiseksi. No tiedän tiedän, ei se osinkoa maksa, mutta kyllä sijoitussunnitelma pitää olla kauskantoisempi. Ja tätä kirjoittaessa jo 2 euroa voitolla, joten ei ihan vielä kannata myydä ;).

Intuitio on mielenkiintoinen käsite. Ostin enempi intuition voimalla RAUTEA ja UPM:ää. UPM:n myin liian varhain ja liian myöhään eli en parhaaseen hintaan, ehkä parhain hinta olisi ollut kuitenkin pito, mutta saipa vähän miinuksille tekemistä. Pieni positio oli ja ne on nykyään, siis pienet määrät mulle ihan ok.  Huhtamäkikin kuuluu näihin pitää saada -osakkeisiin. Näihin toki liittyy sekin että niitä köyhä sirtten ostaa pienillä summilla, vaan muistaakseni olin vielä tämän päivän tasolla 1.

Aurinko paistaa ikkunasta silmään sen merkiksi, että ameriikan pörssi avaantui (tänään tuntia aiemmin). Avastin pienen poisiton LMLP:tä ja tarkoitus olisi ostaa lisää. Tosin nyt on pieni pilkki MORL:iin menossa kun sekin on mukavassa laskussa. Täytyypä mennä painamaan päivitä-nappia ja katsoa miten menee….

Ai perhana, lasku on kovaa. OHI reilusti alle 30€, NRZ nousee, AMZA nouse…. jne… menen ruudun äärelle.