Myyntikriteerien ja tulevaisuuden pohtimista

Kun velkaa on lyhennettävä, ajattelin sellaista perustetta että kun kertalaukeava eli yleensä suomi-osake on kohonnut yli tai lähelle sen mitä se maksaa osinkoa, on se myyntiperuste ( kenties verojen jälkeen -hinta?). Tällöin jäisi ainakin tappio-ominaisuus pois ja myynti kohtuullisesti ajallistettu. Mikä olisi uutta.

Toki mikään ei näytä, että ne nousisivat niin paljon. Eli esim Aktian ja Nordean pitäisi tuplata voittoeuro-osuuden. Olispa matemaattista lahjakkuutta niin pistäisi saman tien pitkän tähtäimen myyntitoisemeksiannon. Tätä täytyy pohtia. 
Toki jos ne nousisivat niin paljoa niin sehän kuulostaisi jo sellaiselta myyntiargumentilta johon on tehty jo kaavojakin. Onhan kyseessä kurssin suhde osinkoon ja siitä näppärä jo laskeskelisi kaikenlaista.
Eli velan pitäisi tippua noin 7K että jäisi vielä turvamarginaalia jos tipauttaa vielä luottorajan alaspäin (maksullinen toimenpide valitettavasti).
Edelleen pohdin myös OHI:a. Jos myyn osakkeita, niin sen osuus salkusta kasvaa. Nordnetissa on typerää kun ei voi oikein vähentääkään pienistä summista järkevästi. OHI:a on siis 150kpl. Mitä haluaisin tehdä on, että vaihtaisi sen kuukausittain maksavaan. Sylettää vaan nuo Nordnetin hinnat. Mikä olisi myyntikriteerini sille? En ole varma, mutta Google Sheet näyttää -3,17% ja Nordnet -5,03%. Oma ajatukseni olisi, että GS näyttäsi summan ”valuuttakorjattuna”, en tiedä totuutta, mutta ehkä se on näin, koska Sheetissä luvut menee koko ajan tämän hetken valuuttakurssin läpi. Ikäväksi menee kun laskee, että OHI tuottaisi bruttona 390$ vuodessa. Tokihan muutkin myynnit laskevat vuosituottoa. 
Eli myynnit vähentäisivät noin tonnilla vuosittaisia tulojani. Mutta toisaalta velka vähenisi ja jos en osta mitään, niin pääsisin ehkä lähemmäksi mukavampaa velkaprosenttia. Tämä kuulostaa järkiratkaisulta, koska ainakin vatsanpohjassa sellaisen ajatteleminen tuntuu heti ikävältä. 
Mikä Hyttisen videossa taustalla kuuluu hienoja sanoja kuten ”Tässä markkinatilanteessa”. 

Mutta menenpä laittamaan myös joitakin pitkän tähtäimen myynti-triggereitä ja jään pohtimaan asiaa.

Mutta totuus on, että tällä salkulla en haluaisi lähteä laskumarkkinaan. Ehkä se tonni on pieni hinta todellisuudesta. Nyt pääsisi vielä myymään voitolla.

Lisäys: Telia ja Oriola tuli myytyä selkeästi liian aikaisin. Eli onnistuin myymään kummatkin juuri ennen niiden hyppäystä. No. Eipä auta, oikea suunta suunnitelman mukaan silti. Täytyy yrittää muistaa ensi vuonna tämä sama ilmiö. Viime vuonna aloittaessani ostin ensimmäiset osakkeet mukavasti kun hinnat oli korkeimmillaan. 

Lisäys2: Laitettu myyntitriggerit Aktialle, Nordealle ja Europrisille. OHI:sta ehkä myyn vaan 50kpl? Mutta saa nyt silti nousta hieman.