Muutoksia sivustossa

Opettelin hieman Google Spreadsheetsia mainioiden Youtube-videoiden avulla ja sainkin yhden välin poistettua osaketietojen päivityksestä. Samalla lisäsin lisää kenttiä eli tarkempaa tietoa sijoituksistani. Lieneekö syynä, että ovat plussalla, niin kehtaa näyttää :D.

Avainsana oli Query. Nyt tietenkin mietityttäisi, että tekisi oikein CRUD -toiminnon ohjeiden mukaan, vaikkakin osakkeiden ostamisen ja myymisen pitäisi kyllä nyt hidastua ennen kuin välittäjä tienaa nopeammin minulla sen 100K kuin minä itse. Hyvä on, melko pakollisia ja hyviäkin muutoksia on tullut tehtyä. Olin jo aikonut että lopettaisin jossain vaiheessa eri osinkomäärien lisäämisen ja laittaisin vain kuukausittaiset lopputulokset ylös ja näkymään pylväsdiagammiin. Oleellisempaa olisi siis helpottaa osinkojen seuraamista. Vanhat tiedot kun saa välittäjältä CSV-muodossa, niin pienellä muokkauksella menneen datan saa siitä. Sain ne kyllä noden mokkuloilla ladattua mysliin, lienikö testipenkki vielä läppärissä.

GS vaikuttaa kerta kerralta yksinkertaisemmalta vaihtoehdollta tehdä henkilökohtaista kehitystyötä. Vähemmän liikkuvia osia hermostuttamassa. Ja tajusin CRUD-videota katsellessa, että pääasiahan minulle olisi tuon logiikan oppiminen. Ei se IF/ELSE ole niin helppoa jos ei ole matemaattis-looginen mieli. Aika puhdasta JavaScriptiä tuo tuonne tuntui kirjoittavan? Ja GS:stä saa aika kätevästi informaatiota ulos, vaikka näille sivuille. Tietenkin sitten ihan G-Apps osio on jo mielenkiintoinen.

Sain myös uusia koodinpätkiä GS sheettiin, joten nyt näkyy melko kaikkien osakkeiden kohdalla z-indexiä ja osinkoprosenttia ja muuta, mitä pelkkä Google Finance ei tarjoa.

Ja toki kun GS on selainpohjainen, olisi minulla selkeä ympäristö. Firmojen koneilta kun välttämättä päästä terminaaleilla ulos ja omaa läppäriä ei välttämättä jaksa kantaa. Voisi yövuoroissakin leikkiä ja oppia, vaikka aika himmeenä siellä yleensä istutaan.

Mutta siis noista videoista selvisi tuon GS:n moniopuolisuus. Eli html sivuja voi tehdä ja niitä sitten käprsitellä JS:llä.

No. Loppulahusahduksena voisin sanoa, että näin se menee aina kohti back to basics. Joka kerta innostuessani olen siirtynyt kohti seuraavaksi yksinkertaisempaan ideaan. Vaikka norsypyssyt paukahtaa kivasti, niin ei niitä jaksa paljon laukoa jos ei ole norsuja. Ja edelleenkään en mollaa itseäni jos tämäkin innostust taas laantuu. Ei oo pakko. Nää on mun palikoita joilla leikin ja yritän saada koloihin.