Muoviämpärien kultareunukset

Mielenkiintoiset ajat kieltämättä tänäänkin. En ole tässä yövuorojen väsymyksessä ole jaksanut olla irti tuijottelemasta punaisia. Tai mitäpä siinä tuijottelee, hakee lohtua että indexi on isommin miinuksella kuin salkku.

Keskustelin tuossa yöllä töissä taksikuskin kanssa sijoittamisesta. Tosin ei hän ollut vielä taksikuski aloittaessaan, joten ei tästä nyt lopunaikoja etsitä. Olipa vaan sellainen mukavan järkevä buy & hold -ihminen.

Kirjoitinko jo että vähän jännittää, että tuleeko sitä jotain kuningasajatuksia väsyneenä? No pientä kuningasajatusta ja napinpainoa tuli kun en malttanut (itserankaisuna, sanoo keittiöpsykologi sisälläni) ottaa vähän lisää Tokmannia kun kerran on niin halpaa. Tiedä sitten mitä tämä kuningasajatus tuo, mutta saipa keskihintaa alemmaksi. Ja euromiinukset isommaksi.

Siinähän sitä taas olikin. Ehkä epäonnistuneen kansankapitalistin muistelmat menee joskus kaupaksi, että saan lunastettua itseni velkavankeudesta. Toki pitää pitää vaan huoli että menee jatkossakin huonosti, sillä pettymys on niin paljon koukuttavampaa kuin onnistuminen. Muutenhan maailman kasinot olisivat menneet jo konkurssiin ennen kuin ne olisi perustettu.

Minulla kestää jonkin aikaa päästä irti tunnesidoksestani asioihin joihin ryhdyn. Olkoon se varovaisen positiivisena asiana tulevaisuutta kohti. Salkun arvo on tällä hetkellä ylittänyt 10 000. Sinnikkään rauhallisella vivun maksulla se lopulta onkin sitä. Ja riittäähän minulle että vuoden lopussa saan 500€ täyteen. Ei niistä osakkeista nyt ole vielä hyötyä pyörimässä punaisilla matoillaan.

Ja ehkä kurssitkin… niin… luinko jostain että kesä ei ole parasta aikaa osakekursseille. Eikä Suomen kesä Tokmannille. No, sekin saa jopa nyt toimitusjohtajan niin mikäs siinä sitten noustessa. Muuta tietä ei taida olla. Tai on, mutta mitäpä sitä hokemaan. Ei minulla siinä nyt mitään pääpainoa ole.

Taitaapa olla pitän matkan päässä ennen kuin tänne saan mitään muuta analyyttista kuin pääni sisältöä ja sillä aikaa voikin lukea niitä muita kirjoituksia. Kylmää faktaa tuulipuvun kankaalla päällystettynä, sitä se osake-elämä on.