Miten syksyä ja myrskyjä kohti?

Salkku kävi taas miinuslainouituksessa, kun olin salkun tunkenut täyteen bull outokumpua ja minun setelikoneet lähti koukkaamaan uusia pohjia. Ei täysin tuntematon tilanne tämä minulle. Toki pitkän päälle tämä käy vähän rasittavaksi, vaikka toisaalta ”säästö” prosentti nousee kun tilille lykkää koko ajan satasta tai paria kuin pajatsoon. Toki muitakin säästötapoja voisi keksiä. Olenhan sinne tämäkin vuonna tunkenut jo päälle 7500€.  Tosin nostojakin alkaa olla saman verran, kun olen vähitellen siirtänyt varallisuutta lynxiin ja jonkin verran maksellut  myös velkoja.

Oikeasti minun täytyy ymmärtää, että köyhällä ei ole varaa bullitella ja keulia velkarahalla, kun se tulee kalliiksi jos (ja kun) joutuu a) myymään tappiolla b) joutuu jopa täydentämään kalliimpikorkoisella velkarahalla (ja jota ei pysty vähentämään verotuksessa), jos ei halua tai pysty myymään tappiolla syystä vaikka että on rakastunut osakkeisiinsa kun niiden kanssa on niin kauan kärsinyt.

No, outokummun bullit lähtivät minimaalisella voitolla, toki olisin vielä voinut vähän odottaa kun ehdin tililtä jo siirtää salkun plussalle.  Tämä on kanssa velkarahalla iso ongelma: se lisää hätäilemistä. En usko että olen ainoa. Ai niin, tietenkään en saanut outokumpua ostettua edes pohjilta kun oli rahat loppu. Taas unohtui, että jos joku on laskussa, niin se todennäköisesti laskee. Eli putoava voiveitsi sotki vähän käsiä tässä.

Tosiaan salkkussa täytyy tehdä vielä myyntejä. Yksi kovasti miinuksella oleva on myöskin valitettavan ylipainotuksella ja ylipainotushan kasvaa jos muuta myy. Haaveenahan olisi pistää viesti asiakaspalveluun, että saisiko kiitos vivun pois. Ja lähteä vähän kuin alusta, mutta paremmilla tiedoilla. Edelleenkin olen käsittänyt, että velaton salkku on turvassa (pois lukien instrumentilla silmään sohiminen elikäs äkkiä iskevä exitus).  Että laskekoon rauhassa, kunhan makselevat osinkoa. Tietenkin yksi ikävyys tuossa ylipainossa on, että velkaprosentti pyörii koko ajan siellä korkeimmassa luokassa.

Töistäkin on sitten irtisanottu. Se tehtiin helpoksi, kun sain kuvan että se uusi työpaikka olisi about satavarma. Huomaa ettei ole paljon kokemusta työnhausta. No se on jonkun verran edennyt, ainakin haastattelut käyty ja odotellaan. Jos ei nappaa, niin sitten keikkahommia. Mutta pääasia olisi nyt, että ylihuomenna alkavat yövuorot olisivat viimeiset (pl. satunnainen keikkailu rahaöinä). 

Tupakoimattakin on tullut oltua nyt toista kuukautta. Purkalla vielä mennään, mutta tarkoitus olisi siitäkin vähitellen päästä. Höyryttely piti lopettaa aiemmin, kun se on liian mukavaa ja tulee höyryteltyä liikaa.

Olen nyt testaillut myös ylimääräisen raudan syömistä, kun ferritiini ja hemoglobiini arvot ovat olleet aika alakanttiin. Varovaisen tyytyväinen olen ollut. Tuntuu että pää on toiminut paremmin eli sellainen sumuisuus vähentynyt ja nukkunutkin olen paremmin.

Vähän olen tässä liikaa juuttunut pelien pariin, kun tässä tupakanlopetuksen alussa on hyvä saada ajatukset muualle. Tiedän, että olen liian hyvä kusettamaan itseäni. Yritän ajatella asiaa, että minulla ei ole mitään syytä rankaista itseäni. Jonain päivänä minusta tulee vähän liikunnallisempikin. Olen ehkä vältellyt sitä koska tiedän että siitä tulee hyvä olo. Pistin itseasiassa verenpainelääkkeetkin tauolle tuossa jokin aikaa sitten kun aattelin että katsotaas miten elämänvalinnat auttaa siihen. No mitään äkkiparantumista kieltämättä ei ole tullut.

Piti tälläinen väliraportti itselleni kirjoittaa. Kohta alkaakin taas osingot tipahdella.     

Että jos niks ja naks. Ehkä jo tänään edes se niks? Helpottaisihan se kummasti kun voisi tosiaan sanoa, että antaa sataa vaan ja myrskytäkin. Täytyy nyt tutkiskella että onko se turhamaisuus, ylpeys vai ahneus joka on estänyt tekemään tarvittavia muutoksia. Itseasiassa ylipainon purkamisesta mainitsin jo pari päivää sitten – ja nyt kurssit on ehtineet jo laskea minun vitkutellessa ja jopa vatuloidessa. Ehkä se on se turhamaisuus, kun noita miinuksia on tuonne verottajalle tullut kerättyä ja vieläkin sitä on jäljellä – paitsi että tämän vuoden osingolla ne miinustuu aika hyvin. Se meinasi unohtua mainita, että tulihan tosiaan viitisensataa lisää takaisin kun teki vähennyksiä. Täytyy käydä vielä etsimässä että mihinköhän sen verohakemukseni talletin, että tuliko esim työhuonevähennyksiä.

Kiitoksia tähän asti. Mites siellä syksyn suunnitelmat?