Mietteitä ja päivityksiä vuodelle 2018

Päivitin osingot-osuuden tälle vuodelle. Vielä tyhjää, mutta bruttolaskelman mukaan tällä hetkellä siihen pitäisi ilmaantua vuoden aikana ainakin 4600€ osinkoa. Luonnollisesti riippuen ostoista ja myynneistä ja kuukaudesta.

Päivitin myös sijoitussuunnitelman ja jos se olisi tarpeeksi yksinkertainen minulle. Minulle kun sijoittamistoiminta menee vähän samaan tyyliin kuin aadolfilla aikoinaan sotiminen: lähdetään mahdottomiin touhihin mukaan ja hajautetaan väärin niin että reichille menee.  Aika melkein yhtä suurreellisesti minäkin lähdin, toki itärintama sinäänsä on kokematta, paitsi jos siihen laskee Norjan (vaikkakin leipälaukussa käyneiden firmojen toiminnoissa onkin toki idän reissailua onkin ollut). Mutta siis kaatuneita jäi paljon vuoden 2017 rintamalle. Valitettavasti olen tässä samassa yhteydessä se kansa ja sen johto joten kaasunaamariin ei auta pistää päätänsä vaikka kuinka närästäisi.   

Alkuvuosi on monille alkanut hyvinä nousuina. Joulukuussa myytyjä ostellaan takaisin salkkuun ja kurssit nousee. Ei toki minulla, minulla ne pysyy mukavan miinuksella. Ainakin miten Nordnet ne näyttää. Tosin Nokia bulli näyttäisi olevan myyntikuntoon menossa. Toki 1.70€ tavoitteeseen on vielä matkaa (no, kävin nyt laittamaan pilkin 1.80:een). Vai olisiko nyt kunnon nousun paikka? En ehkä jää kuitenkaan odottelemaan kakkosia tahi komempia lukuja, sillä tavoitteena olisi nyt velkojen vähennys kaikilla rintamilla. Eli sellainen 10K vähennys pitäisi tehdä. Aloitin ja aiemmin lähtinkin jo Teliat ja Oriola B:t. Mutta tuo kymppi on sitten noiden päälle. Kovasti yritän että miinuksella ei tulisi myytyä ja osinkotuottokaan ei saisi kovasti mennä. Lähtölistalla on vahvimmilla kerran vuodessa maksavat. Joita vielä on Nordea, Aktia ja Europris. Ekana mainitut olisivat plussalla mutta toisaalta haluaisi kyllä noita pidellä. Europris on taas niin tuore osto, että siitä en tiedä mitä ajatella. Alkuperäinen idea olisi ostaa vielä tuplat, varsinkin nyt kun on hinta olisi alhaalla, mutta ostoja ei saisi nyt tehdä…. tietenkin jos tätä ostaisi lynxin puolella…. kaupankäyntikulut olisi puolet halvempi niin olisi varaa myydäkin joskus. Ja osuisi myös sijoitussuunnitelmaan.

Mutta tälläistä. Tietenkin vähempi velka yms turvamarginaali voisi rauhoittaa kivasti esim nordentissa ramppaamista. Se kun viime vuonna napsahti muutaman kerran ylilainoitukselle ja sellainen ei rahoita hermoja ei.

Vielä olisi 3€ kaupankäyntihintaa Suomeen. Mutta valitettavasti menee ohi.

T. Minä

P.s Ai niin. Jatkoksi vuodenvaihteen uikutukseeni. Seikkailu Titaniumin kanssa harmittaa myös. Tai siis arvasin oikein että ostohinnoissa oli, joten pienissä pätkissä ostin sitä keskikurssiin 6.25 ja myin 6.18. Tätä kirjoittaessa hinta 6,72. Eli jos ei tälläistä tänä vuonna niin voisi mennä ihan kohtuullisesti.