Marraskuu ja eri meiningit

On kieltämättä ollut - jälleen kerran - mielenkiintoinen kuukausi. On tullut ns. treidattua ja jopa saatu vähän rahaakin siitä ja hajauttaminen on mennyt jo niin pitkälle että tuli aloitettua ensimmäinen ETF:kin. Toki joskus aloittelevana oli muutamia hyvin ajateltuja ETF:iä salkussa, mutta niistä pääsi sitten tappiolla eroon kun mieli muuttui muihin huimiin strategioihin kuten velkasijoittaminen Suomi-osakkeilla laskusuuntaisilla markkinoilla. Vieläkin syrämes tuntuu. Nyt sitten aloitin tällä ilmeisen laskevalla INGR-tuotteella joka näin joulunaikoihin muistuttaa sopivasti INRI:ä ja olkoon minulle nyt ristinä Clean techin maailmaan niin kuin vapahtajaksi kutsuttu olisi homman halunnut menevän todennäköisesti, vaan hittoakos siitä kukaan piittaa ennen kuin siitä irtoaa tarpeeksi rahaa. Mutta joo, ostetaan ehkä sitten lisää kun laskee. Sitä vartenhan ne laskee, vai? Mielenkiintoisesti tuo tulikin Italian pörssin kautta, katsoin vain  että on EUR. En nyt tiedä onko tämä moka vai mikä. Onneksi Italia on vankka maa jonka talous loistaa. Ja ei kai tuo häviäisi jos Italian pörssi sattuisi häviämään?  

Osinkoja tuli 1,168.64€, joka on ehkä pienempi kuin ajattelen, mutta näin se menee kun syömähampaat on myyty uuden uljaan strategian edessä. Eli hajautushan se on nyt ollut idana ja hajautettu on siis ruotsin lisäksi kanadaan. Ja mukavastihan nuo ovat tuottaneet, vaikka totuttuja osinkohirmuja eivät olekaan. Ajatella, että jossain vaiheessa vuosittainen arvioitu osinkotulo nettona taisi käväistä 20 000 puolella. En nyt muista oliko euroja vai dollareita, mutta kumpikin olisi kelvannut. Eläköityminen oli NIIIN lähellä. No nyt se on vähän päälle 10K, mikä ei sekään ole paha lainkaan.

Treidit tosiaan tehtiin tikekreillä SEYE ja QS, joista SEYE on pienillä positiivisilla tulilla. En edes muista mistä tuo QS tuli mieleeni, mutta kiitos käynnistä. Toki seurailen sitä, vähän harmittelen että huiput oi siinä viidessäkympissä ja oli lähellä etten myynyt siinä, tai edes 47, mutta aloin jotain siinä kikkaileen, niin 45 piti ottaa pois. Tulihan siitäkin sentään plussaa. Nyt se menee tuolla 35:ssä.

Noh katsotaan. Netto-omaisuus saattoi olla viime kuussa niinkin surkea kuin oli, mutta nyt miinuksista ollaan suurinpiirtein 30K noustu.