Mainostauon jälkeen...

Nukuttuani yön yli, tai sen osan joka siitä oli jäljellä, toteutin ratkaisuni johon olin päätynyt: Myin Tokmannia osan ja ostin Aktiaa ja L&T:tä. Tokmannia jäi vielä 50kpl muistuttamaan elämän valttikorteista. Tämäntiedon mukaiset osinkotulot jäivät lähes ennalleen. Samoin velkavipu, joka muistuttaa jo yhden euron korkomaksusta – ja sehän nousee. Salkun kehitys on kuitenkin plussalla näin lähestyttäessä puoltapäivää. Koen että tämä oli nyt oikea liike, vaikka mistään säästäväisestä sijoittamisesta ei todellakaan voi vielä puhua.

Olen tällä hetkellä Nordnetissa Tasolla 2 joka tarkoittaa, että olen tehnyt 11-50 kauppaa. Luulenpa, että se on hiinä ja hiinä että se menisi Tasolle 1, niin paljon on kuitenkin tullut paineltua noita nappuloita, osin tietenkin myös siksi että alle 200 euron ostoja on tullut tehtyä kampanjan ja kassan suhteessa.

Mutta ehkä nyt on aika rauhoittua ja jatkaa opiskeluja aiheesta. Ehkä positiivisena pienenä psykologisena asiana on nyt se, että tein liikkeet vasta tänään, enkä esimekiksi perjantaina tai maanantaina. Perjantaina olisin voinut tulla erilaisiin päätelmiin, enkä välttämättä tähän, joka siis nyt minusta tuntuu että on ollut paras, siis tällä tietokokemustasolla. Täytyy myös muistaa sellaiset pikkuasiat, että Nordnetissä osakkeiden rahoitusarvo on eri osakkeilla erisuuruinen, joten senkin suhde aavistuksen nousi joka tarkoittaa aavistuksen pientä puskurivaraa jos vaikka kylmä kevät jatkuisi yli kesän ja muoviämpärit eivät menisi kaupaksi.

Itseasiassa jo tähän mennessä lukemani vaikutti ostopäätöksiini nähdäkseni terveellisesti. Esimerkiksi että kokeneemmat sijoittajat eivät välttämättä tykkää ostaa laskevista kursseista. Toden totta. Tähän mennessä olen, kuten mainitisin jo aiemmin, saanut kokea putoavien puukkojen turhauttavan voiman. Ja myöskin, että asioiden kirjaaminen on auttanut. Edellisessä kirjoituksessa oli vielä havaittavissa jonkinverran mitä pään sisällä myllertää, oikeamman tuloksen saa jos tälle havainnolle pistää kertoimen kymmenen.

Sitähän aina voisi ostaa Wärtisilää ja jäädä odottamaan kun se splittaantuu.

Oh, minulla on jo oma lentävä lausekin.