Maaliskuun raportti: Volaa ja budjetointia (lisätty amza)

Maaliskuu on ollut ”ihan hyvä”. Heiluntaa on ollut, mutta nyt näyttää tasaantuvan vähän ylöspäin. Tasaiset vähän päälle parikymmentä pinnaa miinusta on pysynyt taulussa, mutta ei sitä enää edes huomaa samalla lailla.

OSTOT

Nordeaa ja CLM:ää pätkä lisää. Nordea antoi osinkohunttinsa ja lähti sitten laskuun. Se oli vähän ikävä paikka juuri siinä hetkessä tehty osto, sillä kurssit lähtivät kyykkäämään ja sekin raha olisi ollut tarpeen pitämään balanssia. Tai oikeastaan jos olisin jättänyt sen ostamatta, niin taas yksi käynti miinuksilla olisi ollut vähempi. Mutta tämä virhe tuli tehtyä ja siitä sitten selvittiin keräilemällä kokoon sieltä ja täältä tarvittavat salkun paikkkausmateriaalit. Nyt sitten odotellaan ja toivotaan ettei sitä tarvite myydä kalakaupassa. Tappiomyyntisaldo on jo katettu moneksi vuodeksi.

CLM:ää ostin muutaman myynnin jälkeen vähentämään vähän miinuksia ja tuomaan lisää osinkotuloa. Toki mietin että ottaako 12 prossasta vai 18 prossasta tilalle, niin vahvempaahan se piti ottaa. Pitää myöhemmin täydentää vielä tuota 12 prossasta (hrzn), kun sitä on vajaa määrä eli joku netto 6€ kuussa ei tunnu olevan tarpeeksi iso luku. En ole mitenkään ahne, mutta kyllä se 12€ tai enemmän on esteettisestikin paljon kauniimpaa 😉

MYYNNIT

Myin loput OHI:sta ja SKT:n. No SKT on vieläkin laskenut, joten parempaa vaihtoehtoa en osaa keksiä muuta kuin hieman aiemmin myynti tai kokonaan olemaan ostamatta.  Tokihan se kohta nousee. Paremmassa maailmassa se olisi saanut olla ja tuottaa 6 prosentin osinkotuottoaan ja ehkä vielä kokea uuden kukoistuksenkin arvoisena osakkeena.

OSINGOT

Maaliskuussa osinkoja on tullut Nordnetin ilmoittamana 299,22€ ja tähän mennessä koko vuonna 1312,70€. Voi olla että AMZA antaa vielä tässä kuun vaihteessa osinkonsa, mutta siis ainakin helmikuun osalta ne kirjautuivat tämän kuun puolelle. Mennään näillä.

Lynxin puolella AMZA ja MORL on jauhanut tähän mennessä 87,57€, mutta summa laskee koska MORL menee siellä kohta myyntiin (jee plussalla) ja sillä ravitaan budjettiharrastuksia vähentämään velkaisuutta. Mikä mainio aasinsilta seuraavaan.

Lisäys 30.3: Ilmeisesti Nordnetissa on nopeutunut tuo osinkojen välitys eli AMZA:n 56,10€ tuli tänään näkyviin ja kirjattu eiliselle.

Eli maaliskuun osingot 344,82€ joka tekee tälle vuodelle yhteensä 1358,30€ (+87,57) eli 1445,87€

BUDJETTI

Tänään laskin tulot ja menot jo yhteen ja miinuksellehan se pärähti. Toki pyöristettynä ja verrattuna viimekuuhun 2000 vs 200 on vähän mukavampi luku. Ruokaan (ruoka+tupakka+elukat) on mennyt 500 euroa, mahdolliset huomisen kulut huomioiden. Ilman tupakkaa/nikotinituotteita tuosta lähtisi 200 euroa pois. Mutta kattelen nyt sen kanssa, että elämä vähän tasaantuu ja sitten taas koetetaan.

Eli nyt on sitten varattuna 500€ tilillä ja sillä pitäisi sitten välttää ettei menisi velkakortille ostot.

Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu Nordnetin puolella maksoi helmikuussa ylimääräistä rahaa 1900€ ja maaliskuussa 410€. Toki koska nuo on riivitty korollisesta paikasta niin noin 2500€ on maksanut tuo ja itseasiassa paniikinomaisten myyntien kanssa eli turskat päälle, kurssien lasku (tai kurssien pieni korjausliike) maksoi sellaiset 3000€. Eipä sitä tälläisiä miettinyt kun ensikertaa salkun vivutti tappiin.

Mutta onneksi velkojen maksu on ilomme, varsinkin kun sitä pystyy tekemään. Puhuin viime kuussa lumipalloefektistä ja muista. No nyt se ei samalla lailla ole vielä onnistunut, vaan lyhentelin kaikkea. Sillä Lynxin tulevalle myynnille olisi kaksikin eri kohdetta joista toisen voisin maksaa pois, mutta siltikin hotsittaisi lyhentää kalleinta korkoa pitävää. Toki jos maksaa sen vähempikorkoisen pois, niin sitten pystyisi taas lyhentämään enemmän kalliimpaa. Psykologisesti se tuntuisi paremmalta myös. Tosin minulla on kaikki google sheetissä, niin loppusaldo se lyhenee kuitenkin.

Tämän hetken nettovarallisuus on 12 302,25€. Tämä on siis ilman mitään materiaalisia arvoesineitä kuten esimerkiksi hyvin palvelleet sievin turvakenkäni joissa pohjien reijät odottaa kevättä ja kuivia säitä.

MUUTA

Terveys on pysynyt ihan hyvänä, ei ole flunssat tässä kuussa vaivanneet ja verenpainekin on pysynyt inhimillisellä tasolla. Perhe-elämä voi hyvin ja kissa kehrää. Työpaikka on edelleen ja ehkä pahemminkin hullunmyllyä kun porukat ovat äänestäneet jaloillaan ja keikkalaisia on yleensä liian vähän, että loputkaan tuskin jaksavat kovinkaan kauan: Kaikki meistä uhrautuu kyllä kerran tai kaksi mutta sitten kun meno on jatkuvasti pelkkää uhrautumista eikä ole edes sotatila, niin huonostihan siinä käy. Ja samaan aikaan työnmäärä kasvaa, asiakkaita tulee lisää ja kaikenlaisia pilotteja ja muuta ylimääräistä sälää. No minähän tietenkin yritin että jospa vakituiseksi tälläiseen paikkaan pääsisi. En oikein pidä kynttilääni kovin korkealla minäkään. Mutta osahan pelkään olevan myös realismia. En osaa tai jaksa nyt oikein katsoa laatikon ulkopuolellekaan. Kun silloin pitäisi katsoa tämän hetken ammattikoulutuksen yli. Ja taidan lisäksi olla vähän ikärasistinen itseäni kohtaan. Vaan toisaalta vakituinen työ olisi jo hyvä lisä tähän peruspätkäduunarin sijainen ja keikkailija -statukseen.

No siis yövuoron päätteeksi pitivät viimein sen työhaastattelun ja kysyivät siinnä käytännössä että haluaisinko sijaisuuden jouluun asti. Sitten muutama jäisi eläkkeelle ja ja. Bullshit. Sanoin että minusta tuo kuulostaa etteivät he halua minua tänne töihin. Transkripti on nyt vähän puutteellinen puhutusta, mutta sanoivat että miettivät vielä. Ja kertovat seuraavana päivänä. Pah. Mitään ei ole kuulunut. Edes sähköpostissa. No, tämä on tätä. Työtä on kuitenkin tehtävä. Ja kesäloma pitää muistaa pitää.   

Kiitoksia,

JHosake

p.s Niin, nyt täytyy sitten ensimmäistä kertaa tehdä veroilmoituskin sijoittamisasioista. Nordnetin lainat olivat, kun kävin tutkimassa netistä ehdotusta, olivat normilainoissa. No, tähän aiheeseen pitää perehtyä, vähennykset ja muut ja sillee.