Maaliskuu 2021: Osinko ATH

Whether you believe you can do a thing or not, you're right.
— Henry Ford

Maaliskuu on sulattanut lumia. Toki omissa ennusteissa tulee vielä yksi lumikeli ennen kevättä. Tämäkin toki kelpaa. Liikkumisrajoituksia lisätään, mutta toisaalta en liiku missään, niin miten tuo sitten haittaa... toki urbaanit maisemat näyttävät vähän ankeammilta kun näkyy enemmän lappuja luukuilla. Auttaako se kun kuitenkin kuolematon nuoriso ja post-nuoriso bailaa ja ryppäyttää tautipiikkiä? Espanjassa alkaa pääsiäisestä auringonottoaika ja se vasta mielenkiintoista maata maskit päällä biitsillä. Alemman palkkaluokan töissä ihmiset alkavat menettää hermojaan. Ihmissä ei ole muuta vikaa kuin että he käyttäytyvät niin inhimillisesti. Luonnon suunnittelema populaation vähentämiseen tarkoitettu virus toimii oikein hyvin koska ihmiset ajattelevat edelleenkin liskoaivoillaan, väsyneillä aivoillaan. Miksi tämänkin viruksen ominaisuuksiin kuuluu juuri aivosumu? Eikö sitä ollut jo tarpeeksi, olisiko niin että ajattelulla ja terveellä aivotoiminnalla olisikin merkitys ihmiskunnan selviytymiseen? Puhun vaan omasta puolestani.

Näissä tunnelmissa on hyvä katsoa menneeseen kuukauteen. Salkku ja velka paisuu, tosin viime vuodesta kun jäi sellainen kolkytdonaa miinusta, niin saahan sitä nyt sataakin. Osinko ATH saavutettiin 2342,61€:llä joka on noin kympin enemmän kuin edellinen viime syyskuulta.  Laskelmalliset vuosiosingot on nyt noin 30000€, hetkinen eikös se ollut raja jolloin verotkin nousee? No, tuo on tulevaisuuden tilastoja ja niillähän en ole vielä kovin menestyneesti pyörinyt. Todennäköisyys että taas totean maailman olevan pelottava paikka nousee on korkealla. Tosin sitä yrittänytkin harjoittaa. Tosin voittojakin on tullut kotiutettua, mutta aina sitä on tapani mukaan tullut otettua lisää. Välillä on ollut jopa voitollisia treidaus-tyylisiä peliliikkeitä, mutta en edes viitsi laskea paljon oikeasti on jäänyt viivan alle. Koska edelleenkin tuntuu että vielä mennään isommat häviöt, pienemmät voitot -linjalla.

Aiemminhan olen horinut kovasti korkeaosinkoisia osakkeita, mutta nyt on painopiste vaihtunut ns. normaaleihin korkeaosinkoisiin osakkeisiin. Ja koska välittäjäkin arvioi ne hyväksi, saa niihin paremmin lainaa. Jossain vaiheessa totesinkin että kyllähän noista vähemmänkin osinkoa maksavista saa näyttäviä osinkoja kun niitä ostaa tarpeeksi. Siksipä esim ABBV onkin noussut tuonne 20% yläpuolelle ja tällä hetkellä on vielä mukavasti voitolla. Pitäisi kyllä siirtyä takaisin välittäjiin jotka ottavavat isommin komissioita ja korkoja.

Nettovarallisuuskin ylitti 60 000€ Aika kapeaa vielä, mutta vähitellen. Toki ottaen huomioon viime vuoden tilanteen 832€, niin kyllähän tuo mukavampi luku on.

Kävelykausi on avattu ja kuukausilipun osto lopetettu. Arvoa on toki vielä matkakortilla jos voimat tuntuu uupuvan. Taas yritän päästä eroon analogisesta tupakoinnista, pitäisi kyllä keksiä miksi mennä istuskelemaan pihalle aina silloin tällöin. Koko pääsiäinen menee töissä, mikä pienipalkkaiselle tekee ihan hyvää koska palkan saa tuplana. Tosin tänään on myös korona-rokotus joten katsoos pysytäänkö terveinä, pakkohan se on kun sunnintaityöt auttavat kartuttamaan nettovarallisuutta. Salkustahan ei voi nykyään nostaa rahaa ennen kuin velka on pois, ja sitä velkaa riittää. Katsotaan mitä ajopuuteoria tuo tullessaan. Nautitaan vielä tästä tavoitteesta että laskelmalliset kuukausiosingot lähenevät kuukausituloja. Puolisokin perusti toiminimen. Kummallinen ajatus että toiset vaan opiskelee ja saavat sitten parempaa palkkaa ja parempia mahdollisuuksia, ihan omalla toiminnallaan. No, joillakin on tälläisiä terveitä ajatuksia, kuulema.

T. Peruspätkäduunari, matkalla valtion tarjoamalle piikille