Lukunurkkaus ja talousraportti

Tokihan minulla on kaksikin Guru-kirjaa hyllyssä ja muistaakseni olen ne lukenut. Menivät jotenkin niin levottomasti selaten, että ne pitää kyllä käydä uudestaan läpi.

Mutta mikä tärkeää, olen nyt lukenut ja kokenut kirjaa Erilainen ote omaan talouteen. Yleensä en mitään ole uskonut ja varsinkaan mitään ”tehtäviä” tehnyt lukemistani ns. self-help -kirjoista, saaati muutosta mihinkään suuntaan pidemmälle jaksanut ajatella, vaan pikemminkin olen kaivautunut syvemmälle poteroon. Mutta nyt on jotenkin pieni ja hellä ote sielussa että tein kuin teinkin vähän yhteenvetoa esimerkiksi veloistani. Toki blogien lukeminen on tähän auttanut myös ja kun muutkin ovat pyrkineet rehellisesti kertomaan velallisena elostaan ja työskentelystään parempia aikoja kohti, niin miksen myös minäkin. Joten tämäkin rakas päiväkirjani menee nyt myös julkiseksi ja tällä toivottavasti vahvistaa minua aikomuksissani.

Velkaahan on kortteineen, yksityislainoineen ja sijoitusvelkoineen pyöreät 25 800 euroa. Korkoja en ole tuohon laskenut, mutta niitä menee kyllä aika paljon (tosin vaihtuvia tuloja esim palkanlisiäkään ei ole tuossa mukana). Osa velan koroista pitäisi mennä pääomanhankkimisvähennyksiin, tosin sitä pääomaa ei ole nyt vielä hirveästi tullut hankittua, joten ne realisoituu sitten joskus ensi vuonna.

Tein jo sellaista tulo-meno -arviotakin jossa lyhennyksiä olisi sellainen 700€ kuussa toistaiseksi. Joulukuussa pitäisi tulla veronpalautusta lisäksi 3000€, kun tuli tehtyä aika paljon keikkaa sivutyökortilla, joten se säästäminen tuli tarpeeseen.  Teoreettista osinkotuloa pitäisi tulla vuodessa n. 4500€. Ei ihan noin paljoa, mutta luulen että vielä sorrun nostamaan osinkotulojani ja nuo kuukausittain maksavat eivät ihan maksa tasasummia. Ja saattaahan ne muutkin osingot nousta… tai laskea, tosin siinä tapauksessa velka saattaa lyhentyä tekemällä myyntejä… sivujuonteena olen miettinyt että tuo 3000€ olisi ihan kiva potti myös aloitaa sivuosakesäästöt degirossa, mutta täät ehtii onneksi vielä miettiä.

Käytän termia teoreettiset osinkotulot sen takia että enhän minä niistä ole nähnyt kuin sen bruttosatkun verran ja niistäkin suurin osa on tullut ”kuolleista sieluista” eli jo myydyistä osakkeista.

No, huomenna on vapaapäivä ja tämä jo vahvistaa että taidan sittenkin hakea yhtä vakityöpaikkaa. Kova pohdinta on kyllä. Se mahdollinen työ olisi kauempana ja olisi ehkä myös pitkällä tähtäimellä stressaavampaa tai sitten ei (ennen lomia tai ykkösvapaaputken jälkeen kaikki on stressaavampaa). Mutta olisi kyllä tuttuakin kun olen siellä ollut ja minusta pitäneet.
.
.
.
.

Tietenkin jännin ajatuksista on se, että ennen kuin lähdin tavoittelemaan taloudellisesti riippumatonta elämää, niin minulla oli velkaa noin 25 500€ vähemmän.

HAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAAHHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

LOL

Toisaalta. Velkojen jälkeen minulla onkin sitten varallisuus ainakin 25 000€ ja varmaan enemmänkin, vaikka toki sijoitusvelasta en taida ihan päästä eroon ennen kuin olen jatkanut henkistä kehittymistä ja tapojen turmellusten kuohitsemista.

Meinasin jos siitä kirjoittaa, mutta yritän olla nyt kohtuuden ystävä ja lopettaa tähän.