Lokakuun tapahtumia

Siirsin varani pääasiassa Lynxiin. Rahojen siirron odotus tuntui pitkältä ja tosiaan sitten ”Sinä keskiviikkona” aloin kovasti ostelemaan ja vivuttamaan. Ja illalla sitten kurssit laski mainion paljon (poistettu jäkiviisastelua). Eipä se mitään, tämä on niin tuttua minulle, ettei jaksanut ruveta kummempaan riivailuun, vaikka varmuuden vuoksi pitikin tehdä pientä tappioita ja myydä vähän ostettuja. Mukava toki, että itse osto ja myyntikustannukset ovat kohtuulliset, niin ne eivät niin hirveästi nosta kuluja toisin kuin aiemmalla välittäjällä. Eipähän siinä sitten tosiaan auttanut kuin lykätä lisää rahaa ja ostaa lisää. Tilannehan on siitä vähän parantunut ja salkun käyrän voi käydä näkemässä hyvinvarustetuissa huvipuistoissa. Kokonaisvelan määrähän toki kasvoi ikävästi.

Olisi voinut luulla että salkkuni suurimmat riivaajat olisivat olleet CLM ja CRM, mutta kerrankin ostin mitä voin kun halvalla sai ja kurssitkin siitä vähän jo nousivatkin sen jälkeen eli ne ovat aika ns. normimiinuksilla. Riivausta sen sijaan aiheuttivat pari öljy-trustia ROYT ja PVL (ent NDRO), jotka leikkasivat lisää osinkojaan ja kokivat luonnollisen ison arvonalennuksen. Mutta näillä on aika vaihteleva osingonmaksutapa ja jäänpä nyt näitä seuraamaan, lisää en ole uskaltanut ostaa, vaikka valistunut arvaus on että osingot siitä nousevatkin ja samalla hinta. ROYT:in myin NN:stä pois ihan kohtuullisella voitolla. Ja senkin takia, että NN velotti osingoista 30% , ilmeisesti Lynxin puolella asia on toinen, ainakin PVL:n osinko oli normaalia osinkoa ja taitanee olla ROYT:ssa sama. Jos ei ole niin myyntiin. Olinkin ostanut nyt ROYT:it osingon irtoamisen jälkeen, joten en siitä ehtinyt nyt saada osinkoa, että tilanne olisi selkeentynyt.

Nettovarallisuus on pienentynyt noin neljä tuhatta edellisestä kuusta; rahaa jäi siirrossa vähän muihinkin kohteisiin (mm NN:ssä miinusteleva bull DAX x15) ja Lynxin salkun miinusteluiden verran. Pääsin tosiaan uuteen työpaikkaan, jossa kuukausitulot ovat nyt vähemmät (tosin nousukin on mahdollista ajan kanssa), mutta yövuorojen loppuminen ja säännöllisemmät työajat ja huomattavasti parempi ilmapiiri voittavat selkeästi pelkästään pidentyneenä elinajanodotuksena. Oikeasti minun pitäisi yrittää kirjoittaa tätä englanniksi, niin tarpeelliset taidot paranisivat, vaikkakin lukijat todennäköisesti häviäisivät. Kuukauden tasokas koulutus on takana ja loppukokeista pääsin ihan hyvin läpi. Koulutus oli englanniksi, ja se oli kyllä tarpeellinen kielikylpy. Ensi viikolla jälleen uusi koulutus. Jossain vaiheessa voisi toki miettiä, että tekisi vähän keikkaa edelliseen työpaikkaan, mutta tällä ei liene kiirusta, varsinkaan kun eivät mitenkään osittaneet kiinnostusta minua kohtaan kun lähdin, ikävää, vaikka ei välttämättä henkilökohtaista, vaan firman tapa arvostaa työntekijöitään.

Osinkovirta pitäisi olla nyt aika hyvällä mallilla, poislukien mainitsemani öljy-laput. Toisillahan toisaan olisi se periaate että myyvät heti pois jos osinko laskee, mutta itse jäin junasta niin että ei auta nyt kuin odotella kuukausi tai pari. Tai pari viikkoa jos Käsi™ niin päättää.  Tietenkin jos en olisi laiska niin erittelisin Lynxissä saamani osingot, mutta ehtiihän sitä jos sille päälle tulee. Osinko-odotus on nyt vuodessa n 8600€ brutto ja kerrottuna 74,5%, noin 6400€, kuukaudsessa noin 500€ joka on hyvä summa velkojen lyhentelyyn. Ja tietenkin summa vaihtelee maailmanpoliittisista tapahtumista riippuen, ja ehkä jopa lisäostoista. En ole nyt ihan varma onko tuo prosenttikerroin oikein, ainakin sen pitäisi suomalaisiin osakkeisiin toimia? Jos tiedät paremman tavan laskea netto ulkomaan osingoista, niin kerro ihmeessä.