Lokakuu, pitkä tie

Olikin tuo Citycon maksanut tonnin niin ettei ollut ehtinyt rekisteröityä edelliseen kirjaukseen joten lisäsin sen sinne. Eilen sillä oli kiva nousu, mutta enhän siihen ehtinut. Ajattelin meinaan vähän keventää, tosin tappiolla en halua sitä tehdä kun edelleen yrittelen vältellä, vaikka "taktisissa" liikkeissä sitä pieniä määriä pääsee tulemaankin. Eli syyskuussa osinkoja tulikin päälle neljä tonnia citycon mukaan laskettuna. Tilastollisesti se olisi ollut kyllä kauniimpi tässä kuussa, johon kertyi vähän vajaa kolme tonnia.

Varallisuus otti kivan pienen v-kurvaisun ylöspäin ja netto pääsi taas yli 100 tuhannen, maailman pörssin ja itseni, salaliitosta itseäni vastaan huolimatta. Tätä kirjoittaessa ytd on lähempänä huippuja eli 124,82%. Tosin ennustan että se laskee, sillä erään kovin volatiilin hassutteluosakkeen osinkorecordipäivä oli eilen ja odotan lievää verenpaineen nousua tältä illalta. No, onpa sitä tullut kahmittuakin.

Ihmettelen edelleen tuota $CLM-tuotetta joka vaan puskee pientä mäkeään ylöspäin kunnes tulee taas Se aika. Nyt tarkoituksena olisi sitten saada siihen shortti-positio ja sitten taas paremmilla kertoimilla kohti auringonnousua. Katsotaas miten tulee käymään. $ORC on toinen "syömähampaani", jota sain ostettua taas sen pienestä dipistä lisää. Vielä on keskihinta aavistuksen yli 5$, mutta sen kestänemme... $OMF on suhteellisen uusi tuttavuus minulle. Sen perusosinkoprosentti on viidenluokkaan, joten on vähän alakanttiin mihin olen tottunut, mutta tarina kertoo että se maksaisi kivoja lisäosinkoja. Ainakin edellisellä kerralla, nyt hinnan putoaminen kertoo että ei tällä erää. Olenpa sitä nyt kuitenkin siis kahminut ja se on se yllä mainitsemani joka tänään saattaa vaikuttaa verenpaineeseeni. No, laitoin sitä vähän myyntiin, jos joku hurjapää haluaisi vaikka alennella keskihintaansa...

Ai niin pohdiskelen, että minullahan oli kivastikin isompi positio tuota $CLM alunperin ja sitä vähän kotiuttanut voittoja. Alkuperäinen ajatus oli kyllä niin hurja että olisin pitänyt vaan sitä ja nauttinut osinkoista. Eihän se enää sitä 21% anna kuten ennen vanhaan, mutta 15% kuitenkin - joka itseasiassa on vain vakauttavampi ko. Closed End Fundille. Mietinkin miltä tuottokäyräni olisi mennyt silloin. Ainkin paljon, huomattavasti paljon vähemmän, olisi mennyt välityskuluja ja kenties jopa korkoja, huomioon voi ottaa myös mahdolliset valuuttatappiotkin. Nythän olen toki ostanut ja myynyt paljon voitolla ja aavistuksen tappiollakin. Jaa-a. Vaan kyllä se on näin, että olen pitänyt tästä harrastuksesta. Tutkimisesta ja pohtimisesta. Voitoista ja tappioista. Mahdollisuudesta.

En nyt tätä jää mitenkään sen enempää pohtimaan. Välillä on hyvä tutkailla peruutuspeiliä kun muuta ei oikein ole - siitäkin huolimatta että se vahvistaisi kaikenlaisia oletusharhoja, en nyt muista kaikkea tähän hätään. Tämän hetken hinta on kuitenkin se oikea. Yritän luottaa siihen että minunkaltaisiani voittamattomia, kaunistukkaisia huipputreidareita on miljoonia, joten osakemaailma pysyy hieman ennustettavampana paikkana. Ja sitten onkin nuo Isot Tekijät jotka oikeasti omistaa kaiken, tämän meidän leikkikenttämme, ja voi vain toivoa että he haluavat ylläpitää vakautta. Robotit ja muut botit lienevät kehittyneet kovasti, ne ovat olleet aika koviakin kuopankaivajia taannoisissa vapaapudotuksissa. Ainakin toivon että ovat kehittyneet. Tietokoneella kun saa paljon nopeammin tuhoa aikaan kuin käsipelillä. Ja tietokone se on kaivurissakin.

Olen siis lomalla. Rahat on loppu. Lähettäkää lisää. Eikun. Tuhlailtu on. Matkalla ollaan oltu. Barceloona nähty ja hyväksi havaittu. Vointi siellä oli niin paljon parempi kuin nyt täällä kotona. Siis ihan fyysisesti. Tuli jopa jumppailu aka urheilullinen toiminta mieleen mahdollisuutena. Kohta haen noutopisteestä uuden kellon jonka pitäisi sanoa jos voin huonosti ja tarpeen vaatiessa siitä saa ekg:n. Se oli kaunis kompromissi AppleWatchin ja tonnin itselataavan design-kellon välissä. Ja muutenkin kaikenlaisia arvoja on hyvä mitata. Ja pitäisi toimia kivasti uuden vekselivetoisen iPhonen kanssa. Mutta hei, minulla oli jopa säästöjä. Se oli kiva kokemus se. Suosittelen. Ja luulenpa että paras tapa lopettaa tupakointi on Cohiban pikkusikaarit.