Lokakuu, mikäs siinä

Tässä kuussa olen saanut mukavasti irroitettua itseäni jokapäiväisestä salkkuun tuijottamisesta. Eihän se sellainen tuijottaminen kerro toki muusta kuin oikeiden harrastusten puutteesta. Vähän siis harrastanut. Toki ei ole ollut oikein saldoakaan tehdä mitään.

Osingot meni taas tässä kuussa yli tonnin, vaan pari euroa vähemmän kuin viime kuussa. Enpä myös oikeastaan ole mitään mainittavaa ostanut. Vähän valuuttakaupalla leikin, mutta ei päätynyt ihan oikeaan lopputulokseen kun loppui patit kesken. Kahdeksan tuhannen euron raja meni rikki, mutta taitaa nuo rajat paukkua nyt tällä tahdilla muutenkin. Tosin tällä tahdilla voi hyvinkin 10k olla mahdollinen. Kohtahan tässä pitää verojakin maksaa niin kuin kunnon vasemmistolaisen kuuluukin. Toki, ei mulla varaa ois.

Vaan nettovarallisuuden kasvu ei ole nyt muutamaan kuukauteen onnistunut. Sen tiputtamiseen riittää kyllä muutaman prosentin laskut. Piinavana lukuna minulla on -5% profittiprosentissa. Juuri se sama luku kun menin lykkäämään Nordnetista siirtämäni rahat pörssiin – ja sitten samana iltana pörssi kuopahti saman verran. No, tästä olen jauhanut. No meille lahopäille on ihan hyvä että on miinuksella vähän, niin ei mene sitten tukka sekaisin kun menee niin hyvin, vai?

No, maksoihan se Nordnettikin pimittämiään varoja vähän takaisin kun ameriikasta murahtivat. En nyt tuon tarkemmin tiedä miten se tarina meni. Nordnetin tiedotus ei paljoa kerro yleensäkään. Ne rahat lähti saman tien pois. Ja niin sharevillessä tuikkii kolme tähteä ja hirveät voittoprosentit. No, sharveille on muuten niin mukava paikka, että propsit siitä kuitenkin. Lähdin FB:stä yhdestä sijoitusryhmästä pois, ihan hyvä ryhmä, mutta hyvä rauhoittaa vähän varsinkin Suomi-osakkeista lallattelua kun ne eivät kuulu sijoitussuunnitelmaan.

Siinähän ne jutut taas pääpiirteissään oli. Kohta tulee veronpalautukset ja mietitään taas että miten niiden kanssa. Tonni kuitenkin. Varmaan puolet menee kun tulee synttäreitä ja täysiä lukuja.