Kreisipiippul höpäjää (FOMO-uutiset)

Hetkelliset, toki toivottavasti pysyvät, tavoitteet saavutettu. Arvidut tulevat osingot ovat olleet nyt muutaman päivän tuossa yli $2000/kk, n. 1650€. Salkku, ainakin hetkellisesti, on ylittänyt bruttoarvossaan 200 000€. Onneksi lainan komissaarit ovat tällä hetkellä pienet. Piti oikein nyt ottaa realiaikaiset kurssitiedot joksikin aikaa.

Kukas se elämän jännän äärelle vie ellei sijoittaja itse? Otsikkoahan olisi voinut olla paremminkin ehkä FOMO*)-uutisia. Pitäisikö laittaa oikein oma tagi tälle, kun #sijoittaminen ei aina tunnu niin osuvalta. ‌‌‌‌No. Näinä aikoina on ollut helppo tehdä voitollisia myyntejä. Omituinen ajatus päässä on huolestunut että riitääköhän tappiot ja kuinka pitkälle. No, koko uran ajalta, noin kolme vuotta + aika Nordnetissa, on miinusmerkin jälkeinen luku vielä tällä hetkellä 44150€ , vuonna 2020 33853€. Kaipa suhde realisoituneesseen tulokseen lienee sama? Lisäksi tietenkin korko-, osto- ja myyntimaksut.  Tässä ei saa nyt ihan suoraa käsitystä, kun Lynxin muutto UK:sta Irlantiin laittoi ainakin Lynx bacikin raportit kahtia. No, tämä uusi alku näyttää toisaalta jo paljon positiivisemmalta ja YTD jo 4221€. Eli tuohon pitäisi saada yksi nolla lisää.

No, itse fomoiluun. Kovastihan pientä ihmistä harmittaa, ettei ole päässyt maailman hulluudessa tarpeeksi pyörimään. Varsinkin kun on päällä yövuorojen pehmentämä pää.  GameStopkin jäi väliin. Vähän ollut varovainen, kun fomon iskiessä lopputulos on ollut yleensä isku saldoon. No, nythän iski sitten $APHA:n puutos ja se oli laskussa eli puukot teroitettu. No, alapompun aikaan otinkin sitä salkkuuni, ja katsos, lasku kiihtyy. Tokihan aattelin että nyt tässä mennään sitten pidempi aika marit kassissa (muttei marikassissa), joten alensin keskihintaa, tuskastuin, pistin myyntihinnan korkeammalle ja poistuin paikalta. Kun katsoin myöhemmin seurantalistaani, se oli tietenkin laskenut, ei paljon, mutta sen verran että... no ei mitään. Kävin nyt kuitenkin vilaisemassa salkkua ja katsos, ihme oli tapahtunut ja olihan se maailmallinen hulluus pyöräyttänyt sitä yli myyntirajani ja vähän ylikin. Ja se oli ihan kiva, koska tähän fomo-swingeeloosessa oli kiinni noin 10 000$. Vai taisi olla euroa. No, en ole ahne, olin iloinen siitä muutamasta satasesta jonka sain. Niin kuin muualla kirjoitin, niin vielä 50 tälläistä niin aletaan päästä lähelle omia (ja vähän enemmän niin verenpainelääkkeetkin tulee maksetuksi).

Kun vielä tarkemmin syvemmälle katsoo, niin valuuttariski on ollut nyt positiivinen. Lynx Basic kun näyttää myös FX-transformaatiot. Välillä on ollut tonninseteli-katse, kun on tehnyt vaikka voitollisen myynnin ja FX riville ilmestyy siitä puolikas miinusta.  

Tämmöisen tarinan ajattelin jakaa.

Kiitoksia,

Peruspätkäduunari kansankapitali$missa

p.s voisko robinhoodille ja muille, vaikka sille autotehtailijalle, ilmoittaa että nyt tarvittaisiin vähän lisähypeä $CCJ:lle? Kiitos nim. ATH4eva