Koodiapina kopioi taas

No, itsehän olen niin innoissani että piti laittaa tuollainen kuolevaisuudesta muistuttava otsikko. Eli nyt on valmiina osinkojen lisääminen formin kautta Google Sheettiin. Toki että osaisiko tuon tehdä ilman opastusvideota uudelleen ja varioida, niin siihen vastaus on valitettavasti että ei.

https://www.youtube.com/watch?v=VzUDw7O8yhE&list=PLv9Pf9aNgemuzTNWeHd8HziGVNzSlWACh

Ja tuossa teillekin. Ei ole onneksi hankalaa. Run ja pause -hommia. Tickerit tulevat pääsheetistä jossa tämänhetkiset osakkeet, joten sekin on valmiiksi filtteröity niillä osakkeilla joista osinkoa on tulossa.

Seuraavaksi pitää sitten miettiä miten kaunihimmin käyttää tuota tietoa. Että tekeekö siitä GS:ssä piirakkaa tjsp. Ja tietenkin pohdituttaa miten saan Nordnetin erillaisesta toteutustavasta kätevimmin tiedot tuohon samaan. Ei kuitenkaan ihan yksitellen viitsisi, tuli sielläkin tuota ostoa ja myyntiä tehtyä enemmän kuin sijoituskirjallisuus suosittelee. Tietenkin tämä herättää ajatuksen, että pitäisikö tehdä oma formi jossa lisäisi kaikki omistetut osakkeet. Tietenkin tuo avaa mailman hirveän laajaan datamäärään… milloin ostanut ja myynyt ja miten valuuttakurssit. Tästä voisi saada uuden kirjoituksen otsakkeella: Koodiapina keuli ja nyt leukaan sattuu. Eli projekti hautautuisi omaan suuruutensa, koska ilman palkkaa ei kuitenkaan motivoi oman työn ohessa vääntää.

Eli jos rajaisi niihin osinkoihin ja sitten laittaisi merkinnän, että omistaako lappua enää vai ei. Jo tämäkin vaatii jo jonkinverran käpristelyä että Lynxin ja Nordnetin tiedoista saa menneet ulos. No, ehkä ei kannata suurennella. Onhan onneksi taulukkolaskennan työkalut käytössä.

Nautitaan nyt kuitenkin tästä pienestä onnistumisen ilosta. Ehkä joskus jos nuo tiedot veisi tietokantaan… jos niitä haluaa harjoitella. En nyt mieti sen enempää tiedon hyödyntämistä. Pivot-taulu riittää. Ja joskus sitten käpristelen niitä jsoniksi ja syötän johonkin….