Kohti velattompaa elämää: salkun rais... siivousta

Ainahan sitä olisi voinut hetken nautiskella vielä noususta ja salkun kovista plussista (+13,33% 3kk), mutta ajoittaminen ja minun hermostoni ei niin natsaa. Eli pistin myyntiin eilen isomman kasan plussia.

(c) Kaikki oikeudet pidetään

Lähteä sai PCI, HRZN, CRF ja KIM. Lähtöä yritti vielä BDCL, mutta se ei onnistunut, vaan pitää sitten soittamalla myydä. Ehkä hyvä vielä että on tuottamassa kvartaali-tuloa salkkuun.

Mitä poistui

PCI. Fundien hyväniminen perusjauhaja. Tämän olsi voinut antaa olla jauhamassa tätä n. 8% tuottoaan.
HRZN. Tässä oli vahva mahdollisuus että olisi jatkanut laskua. Muun muassa SA:sta lukemisen perusteella vähän arveluttava lappu, jonka myin pienellä tappiolla. Tuottoprosentti oli noin 11%.
CRF. Aika hyvää tuottoa antava instrumentti joka jakaa SA:ssa turvallisesti sijoittavat ja tuloa etsivät kahteen leiriin. Myin nyt kun pienellä voitolla meni. Itsellä prosenttina oli noin 18% eli tällä korvasi jo vielä riskisimpiä tuotteita. Varmaan jossain vaiheessa tulee ostettua esim lynxiin jauhamaan.
KIM. Tälle taitaa käydä kuin UNIT:lle, että hirveä nousu edessä. Tai sitten ei. Oli päälle 10% plussalla, joten pienen siivun sain voittoa. Lohdutukseksi esille ttä myin UNIT:in väärään aikaan. Tosin sillekin myynnille oli perusteensa, enää en muista mikä, mutta hyvältä perustelulta se ei kuulosta nyt (jonkinlainen maaginen uhrilahja kenties, koska sen jälkeen alkoi salkku piristyä?).

(c) Kaikki oikeudet pidetään
Tämä seurasi

Mutta nyt on salkku siis alemman velkaprosentin tienoilla. Ehkä jopa kun Nordnet saa korjattua BDCL:ään kohdistuvan lainoitusarvovirheensä, niin se riittää siihen. Tavoite sekin. – Ei kun nyt uudelleen katsottuna ei taida ihan riittääkään, luotot ja lainat -kohdassa näkyykin oikea lainoitusarvomäärä, vaikka pahuksen lähellä ollaan.

Toki nyt salkusta voisi nostaa vähän rahaa ja maksaa esim yhtä korttia pois. Tsäänssi on mahdollisuus. Tai myydä vähän vielä, sieltä täältä. Katsotaas mitä tulee tehtyä.

Kaiken kaikkiaan vuosituloista kuivui kuitenkin noin yksi tonni, puolitoista pois. Eli aina voi pohtia että jos ja kun, mutta tuskinpa siitä mitään hyötyä on, kun tarpeellista asioita on tehtävä. Kovin vaikeaa tuo myyminen kuitenkin on. Onneksi tällä hetkellä Nordea on nousussa ja se vähän lohduttaa. Ja pelkkiä koristeitahan nuo plussat on sharevillessä.

Sijoitussuunnitelma kertoo

Mutta toisaalta, tämä meni nyt sijoitussuunnitelman mukaisesti ja velkaa on tänään iso kasa vähemmän.