Kesäkuun raportti

Kesäkuu oli osingoissa ATH eli nitä tuli 887,95€. HQH:n osakkeissa oli jotain häikkää, oli tullut vain 0,005$ mukaan, vaikka pitäisi olla 0,045$. Muutamia kymppejä sekin. Ehkä se päivittyy huomiseksi? Tutkin vielä myöhemmin mikä lienee totuus. Hyvin kuitenkin menee osinkojuna oikeaan suuntaan, tosin tässä kuussa oli kvartaaleittain maksavien vuoro.

Lisäys: Näyttää että HQH maksaa osingot osakkeina. Ei siinä mitään, paitsi että keskiostohinta näyttää kohonneen. Ei kuitenkaan 2 osakkeen saamisesta viitsisi maksaa kuluja. No, laitettu viestiä välittäjän asiakaspalveluun.

Nordnetin puolella toisaalta sorruin pieneen Nokia bulliin heikkona hetkenä. Oikeasti kaikki ylimääräiset varat pitäisi siirtää vaan Lynxiin, mutta muhikoon nyt siellä. Eipä siitä oikeasti rahaa tule ellei ihmettä tapahdu. Mutta epäilenpä että turhaan siellä rahat on nyt kiinni. No tein eilen sunnuntaina tupalvuoron niin saa tuonkin kämmin maksettua.

Visakortti on nyt saatu maksettua. Ja sijoitusvelan lisäksi on yksi alle tonnin koroton laina. Aloitin jo pistämään piilotilillekin säästötyylisesti rahaa syrjään, että saisi vähän puskuria kortin käyttöön. Oli pitkästä aikaa ihan kiva palkka tai oikeastaan oli pitkästä aikaa palkka. Ja nopeastihan se siitä hupeni. Tärkeätä tosiaan on pitää käteistä sen verran ettei joudu ottamaan lisää velkaa kuun lopussa eli lainojen lyhentämisissäkin pitäisi olla tolkku. Toki ei siihen nyt mitkää Nokia Bullitakaan kuulu…

Harvoin muuten tulee ajatelleeksi miten terveys säästää varoja. Eli tässä kun vieläkin tupakoi ja pistää siihen 7,40€ per laaki ja sitten ei urheile ja siinä sivussa hiilihydaattien maku vaan paranee, niin pääsee huomaamaan että hetkinen; verenpainelääkkeet ja kolestrolilääkkeet ja mahdollisesti muut päälle maksaa myös. Vaikkapa hampaisto. Se jos pääsee kroonisesti huononemaan niin siinähän maksat sitten kallistuvia hammaslääkärimaksuja tasaisesti pitkin vuotta. Ja toki tämä kaikki sairastelu kolottaa niin särkylääkkeitä menee ja elimistö huutaa hoosiannaa kun siinä on koko ajan pienimuotoinen tulehdustila joka alentaa peruskuntoa ja ei jaksa urheilla ja mielialaan maisuu enemmän hiilihydraattia ja eihän sitä koko hommaa tahdo edes kestää selvinpäin joten.

No joo. Noin niin kuin hypoteettisesti ylläoleva. Eihän kukaan nyt tuollaiseen kiereeseen ehdoin tahdoin? Eihän? *köh*. No, tulipa nyt ajatelleeksi hetken miten terveys säästää varoja joita voisi sitten vaikka sijoittaa siihen eläkkeeseen jota ei kuitenkaan tule. Ja kun ei kuitenkaan kuole kuin sattumalta kun on niin hyvät ja kalliit lääkkeet.

Nettovarallisuus on kasvanut. Eli velkoja on lyhentynyt ja rahaa on pysynyt hyppysissä enmmän kuin sitä on saatu tuhlattua. Tulee kyllä mieleen, että kovasti sitä onkin saanut menemään (aikoinaan) tappiolla myynteihin ja kaupankäyntikuluihin. Tai että on ostokiimassa mennyt ostamaan eikä ole katsellut yhtään säätä: Aika lahjakastahan se jo on pistää all in ja sitten jo samana iltana kurssit laskee. Mutta tännehän ollaan tultu oppimaan ja parantamaan tapojamme ja kehittymään. Ja ehkäpä myös auttamaan muitakin. Itsellä on kummasti parantunut tilanne mitä rauhallisempaan suuntaan olen mennyt. Ja mielessään saa toki hyppiä niin paljon kuin kallossa luuta kestää ottaa vastaan. Mutta kun painaa nappia niin sitä on sitten painettu, oli sitten osto- tai myyntimääräys tai ohjuksen lentoon saattaminen. Kaikki päätökset ovat yhtä kaboomia koosta riippumatta.

Ameriikan hullut päivät jatkuu ja salkussa näkyy viivaa ylöspäin kivasti. Kiva siinäkin suhteessa että jos nyt yrittäisi olla ostelematta nousevissa kursseissa. Tai siis nythän en osta mitään, vaan vaan lyhentelen. Kyllä tämä on fakta. Tässä pitäydymme. Selkärangalla tai ilman.

No niin. Tälläinen jaarittelu menneestä kuusta. Ja ei tullut tehtyä kuin kaksi pienehköä ostoakakaan. Tavoitteena toki olisi että nyt kuluvana kuuna ei yhtään. Siitäkään huolimatta että kasvavat osinkotulot olisi kiva asia.