Kesäkuun helteet

Kesäkuu on mennyt pääosin töissä. Tullut tehtyä vähän pitkääkin päivää, koska mitäs sitä muuta keksisi. Sitä ei ole kolmivuorotyöläisenä tullut hankittua hirveästi elämää kodin ulkopuolelta. No, onpa ollut enemmän aikaa haaveilla ostoista ja painella nappeja.

OSTOT

NDA1V:tä tietenkin tuli haalittua. CRF tuli paksusti takaisin salkkun. Nyt vasta oikeastaan sisäistin, että sehän CLM:n kanssa sijoittaa myös noihin FANG-tuotteisiin, että sitähän on ollut tässä kovinkin moderni. Uusina BEP ja OXLC ja viimeisenä hetken mielijohteesta XIN joka oli tekemässä 52low:taan ja tiedä vaikka jatkaisi siitä levättyään viikonlopun.

Voi olla että osallistuin myös Lynxin puolella CRF:n osinko-antiin, mutta tästä en ole varma kun oli niin monimutkainen juttu. Kahtoos jos aspa auttaisi. Se jopa joskus vastaa, toisin kuin Nordnetin aspa.

MYYNNIT

No NDA1V sai nyt mennä kun siinä oli ostohousujen vetoketju kiinni. Samalla innostuksella meni myös MAIN ja NRZ kun piti välillä saada jotain voitollakin myytyä. Tietenkin vähän harmittää hyvistä maksajista luopua. CEFL meni jo aiemmin.

Itseasiassa en nyt enää muista mikä idea CEFL myynnillä oli. Ehkä miinusten myynti. Ei kun nyt muistan miksi en muista: olin humalassa ja sijoitin sen uusituviin energioihin eli Brookfield Renewable Partners L.P (BEP):iin. Tietenkin vähän tuntuu, että olisin voinut olla mieluummin humalassa eilenkin kun tuota CRF:ää tuli ostettua. Olisin ehkä innovatiivisemmin vähän hajauttanut ja ostanut ehkä esim ECC:tä. Tai Jopa hajauttanut lisää sillä hyviä kohteita löytyisi. Sillä esim Lynxin salkusta löytyy myös CRF:ää. Onneksi toki siellä kulut ovat halvemmat, niin voin vaikka sen myydä.

VELAT ja BUDJETTIHOMMAT

Velka nyt tuossa väheni kivasti noin kymppitoinnin. Ja jos CRF ei hirveästi nyt lähiaikoina kuole, niin osinkomääräkään ei niin hirveästi tippuisi. Lisäksi normaalit velan lyhenykset tehty. Tosin S-visa on tapissa päin kun ostin sillä *khöm* osakkeita. Kamera oli melkein jo maksettu. Meinasikin tämä blogi laimentua ihan normaaliksi järkeväksi toiminnaksi, toki jos salkun useita muutoksia ei oteta huomioon. No, ne lyhenee siinä taas ajan mittaan. Ehkä hyväkin ettei esim CRF:llä tai OXLC:lle ole annettu lainoitusarvoa, sillä sitähän tulisi vaan ostettua kuitenkin lisää.

Aloitin myös säästämisen työpaikan kassaan 100€ kuussa. Että jos saisi kokoon jonkun varmuuskassan, vaikka itseni tuntien sen kuitenkin sieltä nostan aika pian. Mutta jospa sen nyt vaan unohtaisi.

OSINGOT

Tämä kuukausi on ollut aika kevyt osinkojen suhteen. Summaa nostaa oikeastaan AMZA:sta Nordnetin virheellisesti perimien ennakkomaksujen palautukset. CLM:n osinko taitaa mennä taas ensi kuun puolelle.

AMZA 129,85€
MORL 6,14€
MAIN 34,22 *)
CLM 51,87€

*) Lisä-osinko. Ex-div 28. pvä, myin 29. nyt en muista ehdinkö vielä itse osingon saamaan.

Yhteensä 238,73€ sisältäen Lynxistä saamani osingot.

Ensikuussa pitäisikin alkaa esim CLM ja CRM jauhamaan kumpikin 500kpl osingon voimin. Ja varovaisesti ajattelen, että myös niiden hinta kohoaisi, jos ei, niin sitten ei kohoa (tosin taitaa osingot tulla elokuun alussa).

MUUTA

Jospa tosiaan saisi keskitettyä ostot vaan Lynxiin. Ei niin hatuttaisi kun on aika myydä ja ostaa sillä sellaistahan aikaa minulla kyllä on.