Kesäkuu, ylös ja alas (ytd 76,58%)

Netto-omaisuus raaviskelee sataa tonnia. Tein vihdoin että lyhensin velkaa kovasti paljon, vaikka sitä onkin sadan tonnin edestä vielä. Tokihan tuottojen olisi ollut hyvä jauhaa vaikka vielä kuukausi, mutta nyt ollaan näin. Ajoitin nyt tähän kun osinko ja tuotto ATH tuli tehtyä. Tai ehkä on vain liian kuuma, enkä jaksanut enää miettiä niin paljoa.

Toki miettimistä on vielä, kun kummakseni huomasin omistavani ison, ison kasan ORC:ia. Se on varmaan vähän kuin ryyppyputken jälkeen heräisi ja näkee mitä näkee, mutta ikävimpiä on örkit.

CLM painaa ylöspäin ja eteenpäin kuten ennenkin. Toki kerran jo veivautin Orcilla pienet voitot, mutta nythän se vain laskee. Tietävät ostaisivat sitten alle viiden dollarin. Onneksi, toivon, monet tykkää tällä treidata ja toiset isosta osingosta, joten jos tämä saa aikaa nyt olla vähän aikaa tuhoamatta itseään niin voihan sitä saada omansa takaisin. Järkevämpää olisi ollut ostaa vaikka puntti CRF:iä ja antaa sen nousta CLM:n ohessa. Olisi ollut isompi osinkokin.

Olen tässä kuussa treidaillut paljon. Shorttailut kuin mikäkin. Sisääntuleva + ulosmenevä kassavirta on vuoden alusta melkein 6 (kuusi) miljoonaa euroa. Hilipati hei. Riittäisiköhän tämä ensi vuoden perusteluksi täydestä työhuonevähennyksestä?  Mukavin treidattava on ollut ABBV, toki isosti sitä pitää olla hankittuna, mutta ei niin haittaisi jos jäisi salkkuun. Sitten on ollut noita joitakin memiskuukkeli osakkeita, joista olen katsonut että kyllähän noin iso nousu päätyy laskuun. Ja yleensä on päätynyt. Ihan olen vaan Lynxin bascilla noita treidauksia tehnyt. Vähänkin monimutkaisempi on ihan liikaa. Oikeasti pitäis olla jokin erittäin zen. Minun hermoni eivät kyllä kestä kovinkaan pitkiä päällä pitoja ja 20 euroakin on positiivista rahaa. Onhan minulla välillä ollut jotain RSI ja Bollingereita että tulisi vähän pro-fiilistä. Pohdinkin että sellainen 200€ päivä x 20 voisi teoriassa olla ihan mahdollista, toki siihen pitäisi olla osingot päälle. Ja palkka. Nyt pitäisi keksiä joku euro treidattava että pääsisi euromiinuksista. Kyllähän tuo aika paljon pohjatyötä tarvitsee löytää nuo kohteet. Penniosakkeisiin taasen menisi niin paljon kuluja, että ei kannata.

Tietenkin minulla menee pupu pöksyyn jos joskus joudun pelailemaan "omilla rahoillani" eli sellaisilla jotka voisin nostaakin. Velkaraha kun on sellaista, johon sopivasti turtuu että sillä voi ihan hyvin ottaa riskiäkin. Tälläistä paradoksia sitä pää syöttää ja tottahan se on, ei kai muuten pikavippiyhtiöt olisi niin hyvin menestyneet. Velkaraha kun ei ole omaa rahaa. No, osakkeiden kanssa sitä saa sen verran että on teoreettinen mahdollisuus että kun myy osakkeet niin saa ne kuitattua. Vaan pärhana. Se jäljelle jäävä summa on niin pieni, että nolottaa ja hävettää ja hybriksen raunioilla ei edes pala niin että saisi viimeiseen tupakkaan tulen. Senpä takia minäkin olen niin paljon tehnyt isoja veivauksia kun tarkoitus olisi päästä velattomaksi. No, yleensä on mennyt tosinpäin sitten ja velka on vain kasvanut kun osakkeet ovat jatkaneet nousua ja fomo iskee.

Ai niin. Siis kesäkuussa tuli pyöreästi 6300€ osinkoja. Se on kiva summa se. Enemmän kuin laskelmani näyttivät. Ensi kuussa tämän päivän laskelmilla pitäisi tulla puolet tuosta.

Keskipitkissä suunnitelmissa on siis että pääsisi velattomaksi niin, että osinkoja tulisi euroina n. 2000 ja nettomaisuus menisi yli 100 000. Sitten siirtelisin jonkin verran kotiinpäin rahoja ja lyhentäisin S-velkaa roimemmin (korko-velka -suhde paremmaksi). Ja sitten rupeisin taas salkkuun päin laittamaan rahaa. Tai mikä olisikaan sen hetkinen fiilis.

Katsotaas tuleeko lyhellä tähtäimellä innostuttua miten tekemään lyhyempiä treidejä. Ihan vaan rahan ansaitsemiseksi.

Terveisin, Peruspätkäduunari kansankapitali$missa

p.s eipä tullut vieläkään vakipaikkaa töihin. Tuli paljon kehuja ja muistutuksia että kyllä töitä riittää.

Minä mietin, että tässähän alkaa olla jo vanha. Kohta myös vanha ja raihnas. No, nyt lomalla voi harjoitella sitä mitä tekisi jos ei olisi töissä.