Juhannustaikoja

Juhannus on ohi. Kotona oli tautia ja yskintää. Lähdin sukuloimaan ja pääsin pitkästä aikaa saunaankin. Ihme että istua sitä jaksaa, mutta vaikka lähiseutu on pullollaan kaikenlaisia saunamahdollisuuksia, niin niitä ei tule käytettyä. Elämäntyhmää menoa sellainen. Keski-ikäiset luutkaan ei enää särje.

Sain tonnin korotonta lainaa ja sen humpsautin samantien salkkuun. Oli hetki hieno tunne kun velkakohdassa luki isoin kirkkain, ehkä jopa neonväriloisteisin, kirjaimin että: Olet tehnyt parannuksen, lapseni. Tai jotain sinnepäin, ehkä kuvittelin. Kuitenkin, olin tuolla rahalla päässyt alimpaan korkoprosenttiin kiinni. Kesti noin tunnin – saunasta johtuen – että olin lähellä mielenrauhaa ja kuin joulu olisi tullut keskikesän juhlan keskellä, sitten olinkin jo tehnyt ostotoimeksiantoni odottamaan maanantaita.

Parannus oli vaihtunut hammaslääkärilliseen kolojen korjailuihin ja punaisten hipelöintiin. Ja myös riskisijoituksen kulmaan oli hampaillani tartuttava (ehkä se joskus maksaa sen hampaan jonka tulevaisuudessa tulen tarvitseman). Ajattelinpa siis että nyt tai ei koskaan AMZAa kehiin.

Tiedä sitten mitenkä menee läpi toimeksiannot, mutta sijoittamaan kai tänne ollaan tultu. Ja menisikö se myös hajautuksen nimissä; sillä siellä jossain, ei pohjoismaissa, on vedetty putki ja jostain johonkin se rekka sitä kaasupitoista lietettä vie. Tähän sitä ollaan tultu Stop Talvivaara adressien allekirjoituksista. Ehkä ne osaa siellä tehdä asiat siivommin, toivon, en mene katsomaan.

Ehkä joku sateinen päivä huomaan ostaneeni H&M:ää vaikka dokumentinkin olen nähnyt ja lujasti vannonut. Onneksi olen tietoisesti harjoitellut tietämystä, että olen kaksinaismoralisti. Kovin, niin kovin helposti ihmisestä saadaan koulittua vaikka värivirheellisyyksistä natkuttava kansallissosialisti. Sehän on niin luonnollista, vierastaahan meidän pitkäkuonoinen koirakin lyttynaamoja.

Ich weiss nicht. Menen harjoittelemaan nukkumista, sillä alkava viikko on aamuvuoroa täynnä ja tunnen jo korvissani verenpaineeni nousun. Ja kuinka hermoni kiristelevät ja saavat suorittaakseen tekoja jotka saattavat heikentää mahdollisuuksiani tuleviin työpätkiin joita mielikuvitukseni on minulle jo pedannut ja joista kukaan ei ole puhut ja historia osoittanut että sellaisia olisi.

Älkää tulko sotkemaan ajopuuteoriaani.

Ehkä päivitän saldoani alkuviikosta.

p.s minulla saa kertoa vaikka yksityisviestillä, jos Nordea aikoo muuttaa Tanskaan. Siellä maassa kun on jotain mätää ainakin osinkojenverotuksien takaisin saannissa. Ei jaksaisi paperihommia muutaman DKK:n tähden.

Rakkain terveisin,

Peruspätkäduunari