Hyvästi, amzaing, näkemiim

Loputkin amzazta sitten lähti kun kiire oli ostaa uutta. Tiedän, AMZAn nousukausi kohti osingon irtoamista vasta alkoi, mutta myin pois. Jopa 8.05 sain. Tappiota otettu. Ja aavistuksen lyheni laina, koska ostin Oaktree Capitalia tilalle. Taas meni vähän hätäisesti eli pienissä pätkissä, mutta usko eli luulo oli vahva että kannattaa.

Tämä OAK oli maininta Hyttiseen Mikan youtube-kanavalta ja näytti kyllä hyvältä joten lähdin ostokannalle kun tämä kuitenkin tuntui tuumituista parhaimmalta. Olen tykästynyt Hyttisen Mikan tyyliin puhua ja kirjoittaa. Ihan ostin tuon Luovu ajoittamisesta tuplaa tuottosi kirjan ja melkein lukenut jo olen kirjastosta lainaamani Vaurastu kuin Warren Buffet -kirjan. Nämä lähivuotisten sijoituskirjojen nimet guruineen ym on kyllä kamalia, mutta toimiihan ne. Kirjankin ostin ennen kuin tajusin että kirjastokin on olemassa (paitsi että ummikko ei löydä oikein ”pörssi” hakusanalla mitään jännää muuta kuin omituisia nimiä) Ehkä niihin nimiin tottuu, sillain evankelistisia nimiä nämä. Ehkä nuo Oksanharju-sarjan kirjat pitää lukea vielä, ainakin yrittää lukea, uudestaan. Tosin tilattuna kirjastosta on se Hyttisen uusinkin: Diilaa tykimmin, tikahdu dollareihin. Vai mikä se olikaan.

Nyt AMZAn myynnin jälkeen salkku käväisi jo plussan puolella pitkästä aikaa. Tai tuottomiinukset käväisivät plussalla. Kallista plussailua tuo tappioiden realisoiminen. Aattelin kyllä tuota AMZAA ostaa ehkä jo tammikun dipistä takaisin. Se kun on tippunut niin kovasti.

Lynxiinkin olisi avautumassa tili. Degiro on ja tämä Nordenetti jota kovasti elätän veivauksillani. Tämänkin päivän kuluilla olisi saaanut jo hienomman kuin hienon kakun vaimon synttäreille. Onneksi on sentään lahja. Toistakin aattelin. 

Eli nyt on ollut salkku täynnä ameriikan osakkeita, niin kuin taisin mainita. Jotenkin koetan päästä Suomi-osakkeiden hypetyksestä eroon, sinne on kanssa mennyt muutama euro veivaukseen. Ja hyvinhän ne on pysynyt matalalla ilman minunkin veivausta. Mä en tiiä mutta jotenkin en vaan kestä noita kerran vuodessa maksavia punahilkkoja. Toki halpa Nordea, CapMan, Telia ja Oriola kiinnostaisi. Ja muutama muukin toki. Mutta ehkä tässä vielä ehtii. Mennyt taas niin myyntien kautta nuo uusien ostot että hilipati hei. Ei ihan vielä ole toteutunut Buffetin ensimmäinen sääntö.

Osinkoja on antanut OHI ja CEFL ja MORL jakaa kuun lopussa kymppinsä. OHI:sta luovutin puolet kun on lasketellut niin pitkään. SKT:tä ja KIO:a on ilmeistynyt salkkuun. KIO jopa plussalla, joten tervetuloa. SKT eli Tangerin Factory outelettiä on sen lailla että voi vielä siivun ottaa. Miinuksellakin on ihan sen takia pysynyt.

Mutta muuten pitää alkaa terveempi aikakausi kun paineet rupesivat nousemaan jo liian korkealle. Oikeastaan alapaine. Piti ihan jäädä kotiin huilaamaan. Tänään pistän taas laastarin käteen ja siitä sitten tanssimaan. Pahus kun ehti edellisellä lopetusviikoilla tulemaan nikotiinipurkkaa pureskellessa tunnetta että korvassa tuntui se. Ei hyvä ei ja kaikkea sitä. Varsinkin hakemani työn toisen osan eli kuulemistilaisuuden jälkeen paineet oli todella korkeilla. Tunnin hiillostus. Ehkä se meni hyvin, ehkä ei. Ainakaan tämän hetkisen työn kannalta tämä sairastelu ei ollut parasta, koska jatkoista puhuttiin. En nyt venksalaa en kun päällekäin uudesta ja vanhasta puhun, mutta joku työ olisi kivaa olla koska pitäisi pistellä rahaa menemään erinäisiin reikiin.

Mutta meneekö kaikki parhaiten päin? Joku sanonta on että asioilla olisi tapana mennä parhaiten päin. Kun itse oppisi säätämään vähemmän siinä välissä. Että vähän istahtaisi ja tuumaisi. Että elämä ei olisi sellaista yhtä tuuliviirimäistä reagointia jokaiseen tuulenpuuskaan. Että olisi sellaista, hienommin sanottuna, proaktiivista, että olisi kirkkaat silmät ja mieli rauhallinen ja toimisi vain tarvittaessa niin kuin gur.. ninja.

Olisikohan taas aika avata Anthony De Mellon kirja Havahtuminen. Voisi taas tarttua pala viisautta ja mielenrauhaa.

Ameriikan markkinat on sulki tältä päivältä. Niin olen minäkin. Menen lukemaan.