Hullu maailma, toukokuu

Yleensä pörssi on pelokas ja notkahtelee kevyemmästäkin perhosesta joka osuuu tuulettimeen. Nyt, koronaviruksen pyyhittyä muutamia satoja tuhansia ihmiset maailmasta ja homman jatkuessa, mielenosoituksien ja levottomuuksien noustessa ympäri globaalia tuskaa, on matemaattis-looginen todellisuus päättänyt että kaikki on hyvin pörssissä. Tosin isot huiput saatiin myös ennen kuin korona ilmottautui peliin mukaan, niin vähän aikaa sitten. Twitteri on mielenkiintoinen paikka tutkia eri poliittisten ideologioiden oikeaa luonnetta: Paska on löysempää ja kaunis voimallisempaa. Perverssi jing ja jang jossa toiset huutaa lisää kansanmurhaa ja toiset yrittää viedä leipää kärsiville. Ja rationalistit, vaikkapa Ruotsissa, laskevat että on tässä ennenkin ollut isot perinteet kallojen mittaukselle ja katsotaan mikä kestää: Sairastuneille annetaan myrkkyä ja heikompi aines poistuu luonnovoimien avittamana kansankodin huoltosuhteesta. Sotaan ei kannata osallistua muuta kuin kauppaamalla sinne aseita. Kiitos 2020. Toisaalla oikemielisyyden huipentuma on ampua toimittajia ja hakata aseettomia vääräihoisia hengiltä. Toki, onhan sitä harjoiteltu Suomessakin. Oikeamman mielinen väki on aina rakentanut linnoja joista puolustaa omaisuuksiaan nälkäisiä vastaan. Nato-lanka on halpaa ja tehokasta kriisin yllättäessä.

Se siitä ja siirrytään toukokuun tapahtumiin ja katsomaan mitä ns. säästämislinjalla tapahtuu. Osinkoja tuli 1396,92€, joka tarkoittaa että amerikanmaalle lähteneiden ennakkoverojen jälkeen salkkuun tuli noin 1300$. Olen hajauttanut. Kahden osakkeen tiivistys on laajentuntu kahdeksaan, melkein yhdeksään, mutta myin vihdoin CEN:in pois ja edelleenkin pohdin miksipä sitä näin pitkään ja uudestaankin ostin. Mutta en olekaan koskaan väittänyt rationaalinen ihminen, sen pohjaltahan koko blogi lähti liikkeelle. Että miten näin hullun hommilla selviää. Ja mielenkiintoistahan se on. No, vanha salkku on edelleenkin -60% miinuksella. Uusi nyt viimepäivien nousujen jälkeen on melkein jo tasan. Jopa OXLC sai ihmismielissä toivoa – tai salaista tietoa tulevasta – että nousi päälle 20%. Tosin onhan siinä varaa noustakin. Kieltämättä sitä on myös joutunut miinuksia myymään ja mm OXLC:tä kaventamaan, mutta toiminta on ollut nykyisen tilanteen vaikutuksen alaisena kannattava. Mielenkiintoinen on ollut tuo CLM, joka oli pelastava valinta isommalla potilla. No, antaa osinkojen juosta. Paljon on paljon miinuksia ennen kuin minäkin pääsen veronmaksajaksi, mutta siihen tähdätään. Uudemman kerran aloitettu treidaus-kokeilukaan ei tuottanut kuin miinusta. Jos olisin pitänyt treidauskohteekseni ottaman tuotteen, olisi se noussut jo aimo pätkän. Jälleen kerran sitä sai opetuksen. Onneksi tarvitsevalle sitä suodaan. Sitä on vaan totuttava kuhmuihin. Normimaanantai. No, nettovarallisuus on edelleen kymppitonnissa. Mutta se on parempi kun se alle tonni. Mutta toki huonompi kun se vähän alle 40 tonnia.

Muuten olen sitten pääasiassa tuhlannut. Uusi pelitietokone on koontivaiheessa ja eipä se ilmaista hommaa ole kun ei ole halpa maku. No, nyt on hyvä vaikka keskittyä velkojen lyhentämiseen taas pitkäksi aikaa. Myös siis sijoitusvelkojen. Tietenkin joku kiinteä omaisuus olisi kiva, niin saisi vähän halvempaa lainaa. Mutta eipä sitä kannata kärvistellä. Hyvä pelikonekin voi pelastaa jos vaikka korona-karanteeni iskee tai jalka katkeaa – tai työt loppuu. Sitä odotellessa kävelen töihin että jaksaa sitten myöhemmin istua.