Huhtikuun raportti: Suunta parempaan

Nyt huhtikuussa on saanut sialu eli lompakko levätä. Ehkä jopa pientä positiivisisesti kutittelevaa hyrinääkin ollut pellin alla. Ei tullut lähtöä Sisä-Mongoliaan syksyllä, joka toisaalta on helpottavaakin, ehkä club onen pistematkailu Tallinnaan riittää nyt. Tässä kun ei ole paljon reissaillut, ainostaan ressaillut, niin lähimatkailukin riittää.

Sharevillen 3kk:n kehitystä on ollut mukava katsoa. Miinukset on tällä hetkellä alle kuuden, kun ne vielä vähän aikaa sitten olivat yli 20… tähän on auttanut muun muassa vahvistunut dollari ja valtiomiesten pussailu. Söpöä, mutta minulle ja monelle muulle pörssikursseissa pörisevälle hyvä asia kun ei tulekaan vielä kolmatta maailmansotaa.

Tämä paremmin meneminen alkoi aika nopeasti minun aloittamani operaatio Kiinalaisen kevään jälkeen, joten aivot vielä koettaa syöttää että omilla tekemisilläni olisi ollut isompikin vaikutus. Toisaalta, onhan niillä. Olen myynyt vähän miinuksia ja ostanut plussia.

OSTOT

NORDEA
AKTIA
OAK
HRZN
KIM
NOKIA
BEAR NESTE X3

MYYNNIT

T
UNIT
AKTIA
MORL
NOKIA

Ensimmäisen palan Nordeaa ostin ”kalliilla” ennen osinkoa ja loput ostin kun oli niin halpaa. Itseasiassa myin Aktian pienellä tappiolla ja vaihdoin Nordeaan sen. Hinta tuntuu sellaiselta nyt että saattaisin Nordean pitääkin. Ja Nordea onkin nyt suurin positioni.

AT&T myin kun on ollut pitkään laskusuunnassa ja laskusuunta jopa jatkui myyntini jälkeen. Nyt alkaa olla ostohinnassa, vaan vaihtovälinettä ei ole.

UNIT vähän harmittaa, koska myynnin jälkeen se rupesi nousuun muiden REIT-osakkeiden myötä. Ja ihan kivaan nousuun. Mutta tälläistä se välillä on. Oli oikeastaan vain puolikas positio.

MORL:ia myin pienen pätkän, myin siis vähän miinuksia pois. Sen jälkeen se taisi aavistuksen noustakin. Tietenkin vähän harmillistä kun on kuukausittainmaksava, mutta liike tuntui silti oikealta pienentää positiota vähän. Onhan tätä lynxissäkin. En siis kuitenkaan myynyt Lynxin morleja pois kuten vähän aattelin.

Nokian ostin ja myin pienellä voitolla. En tätä kuitenkaan osaisi pitää salkussa joten tämä oli mukava pieni peliliike.

OAK:ia ostin vähän lisää, vähensin miinuksia. Aika iso pala tätä nyt. Hinta heiluu vielä alenpanakin että jos lisää haluaisi, mutta tämä positio saan nyt olla tässä ja nousta kun kerkeää. Tähän perinteinen: Kumma kun ei muu maailma tajua, että tämä on ihan jees-lappu 🙂

KIM oli mukava ostos, sillä oston jälkeen nousi pyöreästi 10%. Tietenkin olisi voinut yrittää lisääkin ostaa, mutta 100kpl on ihan hyvä sekin. Ehkä joskus lisää.

HRZN:in positio on nyt about täynnä. Eli antaa nyt kuukausittain noin kymmenen euroa. Voipi olla että tähän ei kannata enempää laittaa.

Bear Neste x 3 on nyt tuolla pelilappuna ihan vaan ajatuksena että on se niin pahuksen korkealla tuo hinta että lienee alaskin mahdollisuus. 

Kovasti siis mennyt nyt rahaa myyntitoimeksiantoihin. Ilmoittivat minulle että olisin taas Tasolla 2 eli tämä osuus ei ihan mennyt niin kuin suunniteltu.

OSINGOT

Osinkoja Nordnetin ilmoittamana olisi tullut 488,70€ nettona. Bruttona noin 550€. AMZA meni ensi kuun puolelle. Bruttona vuoden alusta on nyt tullut 2049,10€. Nettona 1847€. Oikeastaan taitaa olla lopullinen netto, koska vähennyksiä ensi vuoden verotukseen kuitenkin vielä riittää. Ensi kuussa menee kuitenkin kahden tuhannen euron osinkoraja rikki.

Lynxin perhana ei ole vielä maksanut MORL:ia tai AMZAA joten summa on sama 95,97€ eli yhteensä 1942,97. Eli jos olisivat maksaneet, niin 2k olisi rikki.

Lisäys: Lynxin osingot (MORL, AMZA) yhtensä 161,40, joten tähän mennessä osinkoja on tullut 2008,40€

BUDJETTI

En ollutkaan muistanut siirtää viimekuusta käyttämättä jääneitä varoja tälle kuulle ja käytän esim tässä kuussa viime kuussa tienattua palkkaa, niin menee ehkä vähän epätäydellisesti tämä budjetointi. Mutta kun ottaa tämän huomioon, niin huhtikuu meni aika hyvin.

Tämän kuun peruspalkka oli pieni kun siinä ei ollut lisiä, mutta onneksi tuli esimerkiksi tulospalkkio, jota minäkin sain muutamia satasia. Lisäksi tuli muuta ylimäräistä rahaa vähän ja Nordnetin salkusta nostin 400€ maksaakseni yhden korttivelan pois.

Ylimäärisiä ostoja oli esimerkiksi kengät (kun edelliset jo vuosivat ;)) ja mm. uusia alusvaatteita. Tänään olisi mentävä parturiin, mutta se on ensikuun budjetin juttu se.

Ruokaan meni taas yli 500€ sisältäen tupakkaan menneet rahat. Olen nyt hankkinut lisäksi nikotiinihöyryttelyyn nestettä ja mm. laastareita. Nikotinipurkkaa voisi myös vielä hankkia. En nyt eilen ja tänään ole polttanut. Toivomuksena olisi, että budjetti-sheettiin tulisi lisäyksenä myös liikuntamenot.

Yksi kortti on siis nyt maksettu pois. Ja seuraavaa kohti mennään. Nordnetin luotto on mennyt alas ja taas ylös. Eli siellä ei ole tullut tarvittavaa vähennystä vielä.

Niin sanottu nettovarallisuus käväsi jo yli 15 000 puolella, mutta on nyt taas vajaan satasen alle.

Nordnettiin meni lainan korkoja pyöreästi 75€.

Veroilmoituskin on jätetty vähennystoiveineen ja mielenkiinnolla odotan mitä syksy tuo verottajalta tullessaan.

MUUTA

Terveys pysynyt tässäkin kuussa ihan hyvänä. Perhe-elämä toimii hyvin ja mitään mongolialaista taukoa ei siis tule. Tietenkin itse tauko ja matka mongoliaan olisi ollut ihan mielenkiintoista kokea, mutta ehkä parempi näin kun tuossa kolmivuorotyössäkin on ihan tarpeeksi kestämistä.

Työpaikalta on häipynyt jo ensimmäinen jonne jonka piti tulla vakitukseksi. Helvetissä ei ole helppoa, saati työelämässä. Onneksi töihin on saatu rekryttyä ihan hyviäkin tyyppejä aka normaaleja ihmisiä hyvällä työmoraalilla. Tahtihan tuolla kiihtyy koko ajan ja edelleen lähtee vanhoja hyviä työntekijöitä.

Kahtoos nyt tuon työn kanssa. Tilanteet näemmä muuttuu ja olen saanut jopa positiivista palautetta. Mutta tästä lisää keskusteluja. Minulla on ollut kuulema huono motivaatio, siksi en saanut vakituista paikkaa. Tästä voisi kirjoittaa muutaman pätkän, mutta jätän nyt kasan negatiivisuutta pois, koska ihminen on oman onnensa seppä ja vastuullinen hyvinvoinnistaan jne. katsotaas jos ensi kuun raportissa olisi asiat menossa oikeampaan suuntaan. Ei ehkä parempaan, mutta oikeampaan.

Loppujan lopuksi tämä on ollut oikein mukava kuukausi. Suurinpana haasteena edelleen sijoitusvelan koko, toisena toki että en malta olla ostamatta. Muut velat ovat tosiaan vähentyneet ja tästä iso kiitos itselle. Vielä yksi kortti pikkuhiljaa pois ja voisi miettiä jo puskuritilin avaamista. Ehkä jossain välissä jops jopa alottaisi lynxiin rahansiirrot.

Tietenkin tämän kuluvan kuun voisi julistaa ostottomaksi kuukaudeksi. Tuo Bear pitää ehkä myydä, mutta muuten.

Kiitoksia,

JHosake

p.s

-1,25%
TUOTTO 3 KUUKAUDESSA

Eli nyt näyttää, tänään, kivalta.