Helmikuu on kuukausista lämpimin

… varsinkin jos vierailee Madeiralla. Loma meni juuri niin kuin pitikin; kävelyä tuli noin 17km päivä alkaen sellaisella 24km rauhallisella urbaanilla kävelyllä kohti vuorelle paennutta vaimon sukulaista. Harvoin sitä tulee tehtyä cardio-harjoitteita, mutta kiva oli huomata että vaikka sitä nyt on elämästään isomman ajan istunut tai maannut ja välissä tupakoinut, niin mikään paikka ei revennyt päässä, toki nivelosasto kertoi että takana lienee rankka urheilutausta tai sitä ollaan muuten pskana.

Toki influenssa-piikiikin ottamisen aikoihin alkanut x-flunssa (joka alkaa ilmeisesti jo taittua) vähän hidasti menoa, joten jätettiin vaarallisemmat levadat väliin, kun ei maltettu levätä. No kaksi ”normilevadaa” tuli käveltyä. Kuulema oli vain viisi turistia viime vuonna kuollut. No, me emme tönineet ketään alas vuorelta ja valokuvat otettiin ihan turvallisen välimatkan päässä pudotuksista. Lomahan oli tilattu jo niin kauan sitten, että siinä välissä on mennyt vaihtunut jo kaksi työpaikkaa.

Nyt on onneksi päässyt jo keikkailuun kiinni ja avoimia ja kohdennettuja hakemuksia kirjoitettu. Uusiakin paikkoja nähty, mikä on aina mielenkiintoista ja hyvinhän tuolta lihasmuistista löytyy toimintamalleja johon nojautua vanhoissa tehtävissä, uusissa paikoissa. Huomenna sitten jo vähän jännittää kun on perehdytys uuteen alueeseen.

Mielenkiintoista että työkkäristä ei ole kuulunut mittään, että saako sitä ansiosidonnaista kenties. Kuulema kuukausi kestää heillä tutkia napsahtaako minkälainen nakki ja siinä välissä ei tietenkään mitään saa. Tai myöhemmin senkin saa tietää että katkaistaanko tuki tältä ajalta vai ei, mikä on aika sama asia lopputuloksena, koska tulossa on luonnollisesti että 3kk karenssi: Jotain pahaa minussa täytyy olla että minut on lopetettu koeaikana tarpeettomana yksilönä.

Onneksi toki lautakunta tutkii, vaikka minulla ei ole sen enempää faktaa heille ilmoittaa kun mitä itse saanut. Haava selässä selkään puukotuksesta ei lautakuntaa liikuta, koska se on selvästi teveydenhuollon asia.

Olispa perustulo niin ei tarvitsisi ressata, vaan hoidella vaan tätä työttömän perusvelvoitetta eli työllisyystilaston parantamista. Itse palkkatyöllistymisellähän, jolla siis tienaisi elantonsa, nykyjään ei ole väliä, sillä tiedolla hallitus ei paljon voisi kerskailla.

Onneksi minulla on asiat kuitenkin sen verran hyvin että ylipäänsä töihin on mahdollisuus, on vielä kuitenkin AY olemassa eli inhimillisyyden mahdollisuus työntekijöille ja perusturvaa. Ja sen lisäksi vielä töissä käyvä puoliso ja tarvittaessa auttavia sukulaisia. Kohtahan näitä aiemmin mainittuja ei toki enää ole ja päästään kunnolla mielenkiintoisempaan yhteiskuntaan, missä rikkaat ovat kunnolla rikkaita ja köyhät ovat oikeasti köyhiä (eikä mitään pohjoismaalaisia pullamössö-luusereita).

OSINKOMAAILMA

Osinkomaailmassa ei paljon uutta. Tässä kuussa ei mikään neljästilaukeava maksanut, mutta osinkoja silti tuli 659,71 €. Vaikka viime vuosi ei olekaan ihan vertailukelpoinen, niin ilmoitetaaan kuitenkin maan tapaa mukaillen, että viime vuodesta tähän asti tuli parisataa euroa enemmän. Sitä edellisenä vuonna antoi S-pankki kybän ennen veroja. Huimia prosentteja. Mahtavia prosentteja.

Google Financen kaavat ei toimi, mutta eipä tuolla niin väliä. Pääasia että osinkojen yhteenlasku toimii. Toki tässä mielenkiinnolla koetan opiskella että jos saisi tehtyä oman käppyränäyttäjän, mutta minut tuntien siihen menee aikaa ja jos muut työt kovasti lisääntyy, niin jää myös taka-alalle helposti.

Velkaosuus on hieman taas kasvanut, kun on pitänyt ottaa korotonta lainaa elämiseen ja hiukan lisää myös osakkeisiin, onhan nyt sentään nousukausi :). Osingot siinä välissä sijoitettiin uudestaan. Kokonaisuudessaan osakkeiden ja sitä myötä osinkojen määrä on siis vähän noussut.

Tässä kuussa olen tehnyt 17kpl osto-myynti -toimeksiantoa. Eli noin kuusikymppiä olen saanut taas menemään. Aika puoliksi ostoja ja myyntejä. Tappioita realisoitu vajaa kahdeksansataa euroa.

Mainittavampana osotoista on tietenkin UNIT jota todennäköisesti saa myöhemmin ostettua ainakin puolet halvemmalla aka vähempään hintaan. Osinko on nyt n. 24 %ja jos se siitä puolittuu ollaan vielä sijoitussuunnitelman rajoissa. Jotenkin vaan pidän tuosta toimialasta, ehkä tämä on jotenkin minulle vähän kuin Nokia muille. Tai sitten tää vaan vetoaa peliviettiin, johon sisäisestihän liittyy häviämisenkaipuu. Vaan onhan tämä ollut ainakin tähän asti voiton puolella minulla… toki tilanne saattaa muuttua kun ameriikan pörssi aukeaa. Salkku nyt yleensä ottaen on ollut plussan puolella. Ai niin toki ostin vastapainoksi myös ARCC:ia vähän. Ihan vähän vaan, kun en ole näihin laatutuotteisiin niin tottunut. Esim PSEC:iä ostin sata lisää kun piti myydä.

Nettovarallisuus näyttää kuitenkin nousseen. Ja toivottavasti päästään taas tilanteeseen että voidaan lyhentää velkoja, että se pääsee myös sitä kautta nousemaan.

Tälläistä tässä kuussa,

terveisin,

”Back to peruspätkä”

Peruspätkäduunari