Helmikuu 22 - liukasta

Rakas päiväkirja. Nettovarallisuuteni ei ole enää 100K vaan paljon vähemmän. Se on puolet vähemmän viime vuoden huipusta. Ja ei, en ole ole Suomen pörssin osakkeisiin sijoittanut, poislukien citycon, jonka myin pienellä voitolla kun luulin osingon laskevan. Vieläkään en tosin ole täysin varma nousiko vai laskiko. Mutta se on eri tarina se.

Otin kyllä 21t salkusta ja maksoin ulkoisen velan pois, mutta sekään mukaan luettuna ei näytä niin kivalta. Taisin jo viime kuussa tuskailla tilannetta että se siitä. Lähdin laukalle tuntemattomille radoille ja vääriä hevosia tuli veikattua kun en tehnyt tarvittavia tutkimuksia.

Osinkoja tuli kuitenkin 4685€, mikä on ihan hyvä. Kaikenlaisen infromatioankeuden jälkeen päätin ryhdistäytyä ja tilasin pari kanavaa Seeking Alphasta. Steven Bavarian "Inside the Income Factory" lueskelin kuukauden ja Nick Acermanin/Stanford Chemistin "CEF/ETF Income Laboratory":a pari kuukautta. Lisäksi pidin pari viikkoa taukoa Twitteristä, ettei herkkä pää saa taas liikaa vaikutteita. Ainakin Stanford Chemistiä luin nyt tarkemmin ja hänen trade-alertteja ym. ja kieltämättä hyvää vinkkiä on tullut sieltä. Että niin kuin ostaa halvalla ja myy kalliilla, mutta vähän konkreettisemmin.

Mitäs muuta Nordnetin puolella Bull Gas:un kanssa on ollut vähän hiljaista, mutta kun se lähtee liikkeelle niin luulen että jos vähääkään jaksan olla terävänä, niin sieltä voi tulla korjaussarjaa ihan kivasti. Bull SP500:n kanssa meni ihan sopivan kivasti, mutta pieniä summiahan nuo mitä olen laittanut. Aiemmat serti-rahat sijoitin kryptoihin, mutta niille kävi klassisesti että kun ne rahastin, niin sen jälkeen heti pomppasi. No, ei tullut tappiota. Toki mieleniintoinen uusia asia on niiden ilmoittaminen verottajalle. Nekin rahat on nyt pistetty salkkuun. Toki alunperin ajattelin vararahastona, kun ei tuolla salkussa pari tonnia sikäli tunnu. No, tuhlannut olisin ne kuitenkin. Ainakin kannustaa töiden tekoon vaikka niistä yritän päästäkin eroon. Tänään saadun tiedon mukaan olisi 60% työaika myös mahdollista. Vakipaikka voisi löytyä jos suostuisin tekemään myös yötöitä. No, nyt kun olen kuitenkin tehnyt pätkätöitä, niin olen pysynyt myös työkkärin listoilla. Parasta tietenkin olisi päästä työvoimapoliittiseksi eläimeksi ja kouluttautua lisää. Se tosin näin lähihoitajana voi olla vähän hankalampaa, kuulema töitä riittäisi...

Eipä tässä muuta tähän aiheeseen. Sairautta perheessä, niin katsotaan miten tässä eteenpäin ja mikä on oleellista.

Free Ukraine!