Heinäkuussa noustiin ja ostettiin

Jälleen yksi kuukausi takana. Tässä kuussa, kuten tapoihin kuuluu, on tullut tehtyä paljon kauppaa; salkku elää ja toivon että ”turvallisempaan” suuntaan. Mieli ei samalla lailla halaja tuotteisiin, jonka ulosmaksuprosentti ylittää kovasti yli sadan. $OXLC on heilunut ja sen kanssa on tullut heiluttua liikaakin. Kuusituhatta osaketta on vähentynyt tuhanteen ja miinuksia on kerätty tulevaisuutta varten. Toki vielä tuote kutittaa, kun voisi alentaa keskihintaa. Samalla tavalla kun vähitellen himo ja rohkeus pistää rahansa isotuottoisiin nousee, niin vähän hitaammin sitä siirtyilee kohti vakaampaa. Tosin vakaata vasten saa enemmän lainaa, joten siinä suossa vielä mennään pitkään.

Salkku on kuitenkin ollut pääosin plussalla. Osinkoja tuli 1258,16€ salkkuun. Nettovarallisuus nousi vähän. Lomarahoilla sai mukavasti kuittailtua pieniä velkoja. Osketuotteiden määrä on taas kaksikymmentä. Hyppäsin kyytiit FAANG:in hyvin menoon CEF-tuotteilla jotka näitä sisältävät. Jotakin toki oli jo aiemmin. Vuodessa pitäisi tulla ameriikan ennakoiden jälkeen n. 15000€. Mutta tilannehan elää.

Tietenkin on vähän karmaisevaa, että salkun tuottoprosentti välittäjän mukaan on kokonaisuudessaan -45%. Rahaa on hävinnyt 50000€. Mutta mennyt ei ole onneksi tae tulevasta. Salkun koko on nyt kuitenkin suurimmillaan tähän mennessä. Salkun koon suureneminenhan johtuu siitä, että tulotasoa on pidettävä yllä, joka tarkoittaa vähemmillä prosenteilla isompaa määrää. Ehkä jopa totun ja tykästyn, että ostamani tuote on vihreällä ja se antaa kenties ylimääräiäkin osinkoja?

Ongelmanahan tässä on että tämä on ollut kiva harrastus. Mikä sen mukavampaa kuin tutkia uusia tuotteita, lukea artikkeleita ja sitten heittää laskukoneet syrjään ja röpötellä menemään. It’s fine. Talo on vähän palanut, mutta rakennetaan uusi ja isompi. Vähän kuin spandex-fillaristin menoa risteykseen; tukka hulmuaa haljenneen styrox-kypärän välistä. Mutta olihan kypärä sentään.

Mitä tulevaisuudessa? Ainahan minä pohdin että pitäisi rauhoittua ja jättää veivaaminen. Mutta kuten mainitsin, veivaaminen on kivaa ja ehkä jopa kannattavaa jos tajuan tehneeni todennäköisen virheen. Esimerkiksi otin väärään aikaan paria BDC-firmaa ja BDC:n määrä oli liian suuri. Vaihdoin parempaa ja lopuksi otin yhden BDC:n vielä mukaan, mutta laadukaamman. Kirjaillaanpa tähän mitä sitä on ostettu uusia ja myyty kokonaan tässä kuussa:

Myynnit:
TCPC, CGBD, DSE
Ostot:
UTF, FEO, DPG, GGT, IAE, GLO, STK, BTO, NLY, ARCC, DSL

(tiedot noista löytyy salkkusivun linkeistä)

Toki kuukausi sisältää veivauksia esimerkiksi OXLC:n kanssa. Ostettu ja myyty. Vaan on se kyllä osinkojakin maksanut kivasti, joka ajatuksen tasolla vähän helpottaa. Näemmä juutun johonkin osakkeisiin, kuten oli karmiva CEN. Lisäksi on ollut täydennysostoja.

Ajatuksena ja haveena olisi saada salkkua rahoitettua puoleksi vuodeksi tai jopa vuodeksi, että sinne pääsisi kerääntymään kunnon pohjakassaa. Sen jälkeen voisi nopeuttaa ulkopuolisen sijoituslainan lyhentämistä, jossa on ärsyttävä toimenpidemaksu. Eli nostaisi automaattisesti vaikka 500€ kuussa lisäksi lyhennyksiin ainakin jonkin aikaa. Mutta tokihan tämä tarkoittaisi käsien päällä istumista, joka tuntuu kyllä aika hankalalta ajatukselta. Epämiellyttävämpi ajatus olisi myydä osakkeita varmuusrahaksi ja aloittaa sitten (ja teknisesti hankalaa, koska velka vähenisi enemmän kuin ”varmuusvara” nousisi).

Alkuperäinen ajatuksenihan oli aloittaa noilla isosti tuottavilla tuottailla ja sitten vähitellen siitä sitten siirtyä turvallisempiin tuotteisiin niiden tuotoilla. Ehkäpä tuo korona sotki hieman suunnitelmaa, vaikkakin CLM porskuttaakin vielä melkein 40000€ edestä ja on mukavalla plussalla. Sitäkin tuli vähän jo kuorittua ja täytyy sitten sen seuraavalla syklillä täydentää. Voisi ehkä miettiä, että muitakin kenttiä voisi miettiä näkyväksi tuonne sivuilleni.

Muuten tässä on mennyt ihan mukavasti. Terveinä kaikki ollut ja rauhaa ja rakkautta riittänyt. Ja töitä. Ja mahollinen jatkokin uudenlaiseen paikkaan samalla alipalkka-alalla. Siitä tulee raskasta mutta antoisaa. Nyt jäädään odottamaan ehkä viimeistä suurta veronpalautusta, koska lainan vähennys merkitsee – nettovarallisuuden kasvua. Jee. Ehkä joskus pääsen yli 50K tavoitteen joka ennen koronaa oli niin lähellä.