Heinäkuun höytyvät

Töitä on tullut tehtyä, nyt vähän vähemmän ylitöitä. Tässäkin oli kuuden päivän työputki ja ylitöitä olisi ollut kovasti tarjolla, vaan ei taipunut. Olivat tähän sentään järkänneet pienen miniloman.

Velkaa on tullut vähennettyä, lähteä sai XIN(-), BEP(-) ja OAK(-). Turha kai sanoakaan, että ei-voitollisesti. Ainakin OAK on nyt dollarin kalliimpi kuin myydessä, lähestyvä osingonmaksupäivä. Oikeastaan nuo aiemminkin myydyt on nousseet ihan kivasti myynnin jälkeen, välillä on vain pakko vilaista. Mutta… kun aika on.. mennä…  Ja Lynxistä lähti AMZA, no sitä on vielä Nordnetissa.

Nokiaa ja Outokumpuakin tuli käteltyä treidausmielessä. Outokummulla taisin parikymppiä tehdä. Tosin nyt rahat menee enempi noin Nordnetin BULL ja BEAR -serteihin, joissa noin satasen voittoja on tullut tehtyä. Tai ainakin päädytty omilleen (vai oliko noissa joku korroosio). 

Jos olisin jättänyt myyntien jälkeen ostot siihen, olisin ollut aika kivasti paria tonnai vajaa velaton. Vaan eihän sellainen sovi. Ostin vielä sopivan kansa ROYT:ia (jolle tuli harvinaisen nopea vastaus asiakaspalvelusta että ei myönnetä lainoitusarvoa, kuten ei millekään muillekaan kysymilleni).

No, se ei ole ihme että lainoitusarvoa ei tullut, se oli ihme että joku vastasi. Huomasipa ainakin, että joltain oli loma loppunut. Toivottavasti oli virkistävä loma.

Välillä tuntuu niin kotoisalta, ihan kuin olisi salkku jossain kaupungin virastossa. Mitenkään mollaamatta kaupungin virastoja. Sielläkin tekevät kovasti videoita ja ovat Ajan Ytimessä (trademark). Eih, ei pitäisi kirjoittaa näitä tekstejä työputken jälkeen. Mutta toisaalta ei pitäisi myydä myöskään osakkeita tappiolla.

No se ROYT onneksi tätä kirjoittaessa päälle 8% plussalla.

Osinkoja tuli heinäkuussa päälle neljäsataa. Ja 3000€ osinkoja meni rikki. Paras osinkokuukausi oli tammikuu jolloin osinkoja tuli päälle 800€, tosin se summa nousee koko ajan sillä jaan laiskuuttani lynxin osingot jokaiselle kuukaudelle, myös menneille.

Lynxin salkku kasvaa pikkuhiljaa. Otin sielläkin vipua käyttöön, luonnollisesti. Kaikkialla salkkumaailmassa minulla on nyt melko kaikkea mahdollisimman suurella osinkoprosentilla mitä nykyinen byroslavia meille suo. Kaikkien salkkujen osinkoprosentti on 15,38%.

Osallistuin myös CLM:n uusosakeantiin, jossa ne myivät osakkeitaan 13,70$ hintaan. Toki jos olisi pistänyt pilkin, niin olisi voinut saada aavistuksen halvemmalla. Tietenkin mukavaa oli, että ostamalla suoraan siitä olisi mennyt normi ostomaksu, joka tietenkin suhteellisen pienellä määrällä olisi nostanut keskikurssia ikävästi. Ja jollekin sniidullekin se 15€ olisi ollut kiva summa säästää. Tosin CRM:ää myin pienen pätkän (+), mutta ihan jees koska sitä on myös lynxissä ja sille ei anneta Nordnetissa lainoitusarvoa, kuten CLM:lle. Itseassa jos ei lasketa noita bulleja ja beareita niin vain puolet salkkuni sisällöstä saa jonkun lainoitusarvon. Aika kapea salkku minulla toisaalta.

No kunhan myyn nuo tämänhetkiset sertit eli sertifikaatit pois, niin mietin että mitenkä tuota lainaa vois vieläkin lyhentää.

Tosiaan salkku on mennyt sinne suuntaan mihin olen halunnutkin sitä muokata. Ehkä kusessa ollaan jossain vaiheessa, mutta ehkä myös ei. Mutta velan vähennyksestä tulee kyllä joka kerta kiksejä. No, vaikka en sitä ihan pysty pitämäänkään sitten siellä missä pitäisi ja missä korkoprosentitkin olisivat pienempiä.

Vähän mietityttää että kun ei siis saa CEF:fejäkään ainakaan Nordnetin kautta ja en tiedä kuinka pitkään Lynxin kautta, että mites tässä sitten tekisi. Sillä välillä minä leikin nolla serteillä. Ainakin saa ostaa ja myydä ja siitähän minä tykkään. Ihan kiitos vaan noista kuluttomista tuotteista Nordnetille. Toki niissä on piilokulunsa, mutta ei nyt nipoteta 😉

Vaan vähitellen siirtyilen kyllä Lynxin puolelle.

Budjettia on tosiaan tullut tehtyä ja jos nyt meni jotenkin oikein, niin heinäkuu jäi jopa plussalle. Tosin ylitöitä on tehty ja salkustakin nostettu rahaa, niin menot eivät ole hirveästi pienentyneet. Varsinkin kun tulee töissä paljon ajeltua niin pikavoittoja saattaa olla ellei tuolla helteessä kielikeskellä suuta aja sitä kolmeakymppiä aina kilometriä kerrallaan.

Mutta nyt menee rahaa vähän säästöökin.

T. Peruspätkäduunari

p.s Kappas, edellinen kuukausiraportti oli saanut yli 500 lukijaa/lukukertaa, kiitos siitä.

p.s.s Olen katellut yhden treidarin ostoja ja myyntejä ja olisi se vaan jännä saada seurattua osakemaailmaa ja napsaistua pienen siivunsa sieltä täältä. No ainakin ymmärtää että pitää asioita seurata löytääkseen mielenkintoisia ajoituskohteita, kuten vaikka Lehto tuossa oli. Kaipa se joku sreeneri olisi pistettävä pyörimään.