Heinäkuu - salkussa soi (ytd ath 81,75%)

Turha sitä säästä on ruveta puhumaan. Taisi olla muuten vaimon kanssa pisin yhteinen loma. Pyydän jo tässä vaiheessa anteeksi jos tästä kirjoituksessa on omituisuuksia, mutta loman jälkeen oli viisi yövuoroa joka loppui nyt aamulla kun tätä kirjoittelen. Loma oli kuitenkin aika aktiivinen ja pääsi huomaamaan taas että jännä keksintö tuo töistä poissaolo, kummasti sitä eritavoin virkistyy ja parisuhdekin tykkää. Oltiin aika aktiivisia ja retkeiltiin Helsingin alueella siellä sun täällä.

Kävin myös tarkistamassa "tilukseni" eli saamani 1/3 osaa ennenaikaisesti lahjoitetusta perintömökistä. Oikein kiva. Hiukka kaukana autottomalle, mutta oli onneksi mahdollisuus kokea myös viileitä säitä. Sinne sitten voisi paeta 1/3 osan mukaan. Raivata maisemia kohdalleen ja paistella mitä katiskalla saisi. Ja sellaista.

No, ehdin jo hehkuttaa että myin itseni velattomaksi ja tästä lähtien olisi ollut vain tuloa. Mutta mikäpä se ahneelle riittäisi ja myös hirvitti kun toisena salkussa oli CLM:n kanssa - ORC, ei sellainen ihan vetele ei. Rupesin siinä sitten häsläämään kuten välillä käy ja otinkin esim alibabasta parien tonnien tappiot kotiin perinteisellä puukko-tyylillä. Tosin jääräpäinen kun olen (geenit tutkitusti pohjanmaalta, pohjois), jatkoin eteenpäin ja nyt onkin melkein saman verran plussalla. Tottunut liian hyvään, niin on ollut karmaisevaa ottaa miinuksia, vaikka kuinka niitä tarvitaankin sitten verosuunnitelmallisiin toimenpiteisiin. En nyt ole ihan varma, mutta jos olisin jättänyt silleen että olisiko tuo netto 100K mennyt rikki. Nyt se meni parisataa taaksepäin mikä ikävältä näytää niin jyrkän nousujohteisessa kasvussa.

Mutta kai sitä jotain on oikein tehty muutakin kuin noustu virran muka kun ytd ath käväisi yli 80%, tätä kirjoittaessa se on nyt pudonnut sen 5%. Olisiko sitä mahdollisuus sadan prosentin nousuun? Tarkistin ja harmi kun ei pysty Lynxissä suoraan enää näkemään tulostaan alusta lähtien kun oli välissä tuo muutta englannista irlantiin. Tokihan joku matemaattisesti näppärä sen laskisi, mutta en nyt siihen jaksa vaivautua. Saattaisi toki olla että prosentit eivät olisi noin kovia. Tai sitten olisivat kovempia. Tuossahan on koronakuoppa välissä.

Osinkoja tuli noin puolet edellisestä kuusta niin kuin arvelinkin. No edellinen kuu olikin aika poikkeuksellinen osinkojen suhteen, nyt tuli siis 3385€.

Mutta näin muutaman tunnin kuluttua aukeaa markkinat ja katsoo taas miten tänään salkku muuttuu. Ostaa ja myydä on hyvä jos vain voitolla menee. Muutamia treidejä olisin voinut tehdä vähän paremmin jos olisin nopeammin myynyt. Jotenkin auttaa pörssissä että tuntee itsensä ja kuinka pöllö sitä on - ja sitten miettii että siellä on miljoona muutakin pöllöä, oikein huuhkajametsä. Tämän pöllölauman mukana kun lentelee ylös ja alas, niin siinä saattaa saada muutaman dollarinkin talteen kun malttaa painella ostoja- ja myyntinappuloita ihan normaalien stressituntemuksien mukaan. Eli alibabastakin olisin voinut ottaa jo miinukset takaisin ja jatkaa lentoa sitten taas uuden laskun jälkeen. Mutta tein muuta. Ja oikeastaan päätin rauhassa odottaa tuota järkevien ihmiten pikkuhiljaa ostoa tuonne lähemmäs pariin sataan dollariin. Sitten voi pitää taukoa ja jatkaa parista sadasta ylöspäin jos tuntuu että trendi ja uutiset tätä tukevat. Huuhkajathan huutelivat metsästä että pelko pelko ja osake lähti laskemaan ja sitten muut tulivat perästä kunnes kuului että haaaaalpaaaa laaaatua ja sitten tulkin fomot peliin ja jyrkähkö nousu. Kunnes kuului, että hetkinen, eihhän tilanteessa ole tapahtunut mitään uutta eli vieläkin pitää pelätä... jotenkin noin. Paitsi että huuhkaja ei taida olla oikein parvilintu. Oikeassa osakemaailmassa on sitten kuten kiinalainen EDU joka on vähemmän tunnettu ja jolle on ollut vielä vaan laskua. Koulutustoiminta kun ei ole samalla tavalla hottista kuin shoppailu.

Mutta joo. Päässä viheltää väsymys.