Eteenpäin kansankapitalismin perintein Mark Twainin viitoittamaa tietä!

Palasin siis takaisin Sharevilleen kun yhteisöllisyys on nyt kuitenkin niin kivaa ja kuitenkin roikun aiheen ääressä aamusta iltaan. Nimimerkkini on Mark Twain, suuren kirjailijan ja osakesijoittajan muistoa kunnioittaen. Kuulema sijoitti osakkeisiin ja menetti kaikken. Sen verran pitää aina olla memento moria tässä hommassa.

Seeking Alphaa on tullut kahlattua ja seuratantalista kasvaa. Myös muita sivustoja seuraan säännöllisesti, jopa niin että tässähän kokee elävänsä Warren Buffetin neuvojen mukaan ja tulee luettua paljon. Kirjojakin aiheesta lukenut, tosin hyvä lukea ne uudestaan koska ymmärrys ei aina kulje luetun kanssa ja myöhemmin voin saada enemmän irti. Taustalla kuuluu rahapodi 😉

Koin myös olleeni myös niin tasapainottunut ja kehittinyt ja vastuullistunut että tuplasin myös potentiaalisen vipuni. Mieli on rauhoittunut. Draama ja verenpaine alkaa olla tasoittunut.

Ehkä mainitsin jossain että olisin riskisijoittaja, mutta eihän se ole totta. Alkuni on ollut aloittelevan ahneen hätähousun huitomista ja sellaista se on ollut vielä vähän aikaa sitten. Aloitin ihan oikeaan aikaan ja sain nenilleni. 1500 miinus on kaventunut 150 euroon. Tokihan sellainen on helppoa kun

Sijoitusjakauma 2.9 2017

myy vaan pois edellisten voitollaolevien osakkeiden lisäksi myös tappiolliset. No niin yksinkertaisesti ei aivan ole mennyt, tosin melkein juuri näin. Sijoittajapersoonani on tarkentunut minulle. Ei, en ole osakesäästäjä, treidaaja enkä kovinkaan passiivinensijoittaja. Olen osinkosijoittaja, joka on nyt alussa kokenut että tarvitsee vipua ja kankea ja vauhtia, toki niin ettei tuolla muut -osiossa ole mitään bullbear-arpoja. Mutta isoa tuottoa lupaavia ja lukeman mukaan antaviakin ETN, MLP ym mREIT ja REIT -tuotteita löytyy. Sekä muutama osake ihan mukavalla osingolla. Olen nyt veery long AMZA. Se kun oli halpaa ja mukavasti myös noususunnassa että pääsin jopa voitollekin, tosin dollarin kurssin takia en ihan Nordnetin puolella päässyt plussalle, Google Finacessa näkyy kauniimmin; keskihintani on 9.25, kurssi 9.33.

Sitä voi kutsua jo hyväksi merkiksikin. Ja noita muutamia muitakin olen saanut ostettua tämähetkiseen kohtuulliseen hintaan. Olen visuaalinen ihminen ja nuo punaiset vaikuttaa kieltämättä.

Nordnet ystävällisesti vahvisti myös aikomustani jatkaa ostoja Degiron puolella. Vielä ei tähän ole ollut kapitaalia – ja osingothan kilahtavat myös Nordnetin puolelle. Viimeisen ostoni ameriikkaan tein 1.9 kun ostin NRZ:ssää tasalukuun ja hieman myös keskihintaa alemmas.

Mitä hyötyä sitten veivaamisestani on ollut tulevaisuudelle? No laskin nyt sitten yhteen teoreettiset vuosituottoni ja ne ovat siinä päälle 4000 euroa. Hieman eroa alkuperäiseen maltilliseen tavoitteeseeni joka oli saada tänä vuonna kasaan 500€ netto-osinkotulot.

En jaksa enää jossitella ja lisällä ”jos Mr Market suo ja Suuri Kurpitsa ei tule”. Minulla ei ole kokemusta menneestä eikä tietoa tulevasta. Koetan nyt vaan varautua todennäköisesti parin vuoden kuluttua tulevaan romahdukseen sillä tiedolla ja taidolla mitä minulla nyt on ja mitä mahdollisesti vielä tässä ehdin oppia.

Lähde: http://www.sarjakuvaseura.fi/kokoelma/items/show/10247

Jatkuvana kysymyksenä on että jos saisi velkaa lyhennettyä vai jatkuva puolioptimistinen lisäsijoittaminen? Velan lyhentäminen (tarkoitan nyt Nordnetin vipua) lisäisi mahdollisuutta tuleviin ostoksiin tulevaisuudessa, toisaalta lisäsijoitukset toisivat osinkovirtaa ja samalla toisaalta lisää tavaraa jonka arvo voisi laskea/romahtaa. Tietenkinhän sitä voisi yrittää kompromissia ja koettaa kasata vaikka jotain viittä kuutta tuhatta ja sitten sijottaa ne. Muutenkin järkevämpää tuo isomman summan sijoittaminen varsinkin kun mitä tosiasiallisemmin ne menisivät usa/kanada/muut kalliskuluiset pohjoismaat -linjalle.

Tietenkin voisi antaa N-salkun hoitaa itse itseään lyhennyksineen ja jatkaa sijoittamista vaikka G-salkussa. Tosin vielä yksi ajatelma on, että valuutan vaihtaminen nyt välillä ei välttämättä ole järkevää jos sen aikoo sitten vaihtaa takaisin… tässä alkaisi olla hahmotelmaa jopa sijoitussuunnitelmalle.

Jännä että tuo velkavivun takaisinmaksu vaikuttaa sisälläni heti jotenkin ikävältä tunteelta :D. Että pitäisi nyt takoa kun taivas ei ole tippunut niskaan.

No mutta kuitenkin. Sen verran nyt summaan että näin kampanjana, en osta ameriikan tai kanadan osakkeita Nordnetin kautta välillä 4.-30.9 2017. Ja yritän välttää jos tulevat järkiinsä. Olisi niin paljon ostettavaa…

p.s tunnustan että alkupeäräisenä ajatuksena tuon luottoliimitin nostoon oli, että suhteessa voisin nopeammin päästä tuonne takaisin vaikka hopeatasolle. No eihän se ihan niin mennyt 😉 Lisäksi limitillä en voi tehdä isompia ostoja jos minulla ei ole laitettuna ulkopuolista rahaa lisää. Eikä edes osakkeiden myynti auta koska sehän vaan vähentää lainoitusarvoa. Heh. No pääsinpä eroon Kemiroista joita palloittelin ja pohdin että pitäisi myydä.

No tulipa taas vähennettävää verotukseen ja toki jonkin verran pysyi velkasaldo aisoissa kun ostin hieman Aktiaa lisää ja nuo NRZ:t. Minulla on mennyt huimia summia ostoihin ja myynteihin, mutta ei voi auttaa. Myynnit olivat kuitenkin verenpainetta alentava toiminto ja aina pitää panostaa hyvään elämään. Näin olen tämän järkeillyt 😉

Mainio kirjoitus tämä: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-istumisen-jalo-taito osui ja upposi.

Kiitoksia, tämä oli tämänpäiväinen ajatustenvirtani.