Ensimmäinen vuosi täynnä markkinoilla

Eli tänään vuonna 2017 tein ensimmäiset talletukseni Nordnettiin. Yhteensä tuhat euroa. Ensimmäinen ostos oli IS3N ja toinen XMKA. Kolmas osto olikin Superia. Ensimmäinen osakeostos oli YTY1V eli tuttavallisesti YIT. Sen jälkeen alkoikin osto-  ja myös myyntiralli.

Nyt olen jo tipahtanut tasolle 2 ja hyvin todennäköisesti tipun kolmannellekin kolmen kuukauden jälkeen. Eli ainakin ostot ja myynnit ovat vähentyneet.Mutta tässä ollaan eikä muuta voida ja eipä oikein halutakaan. Tämä on tätä. Vähän myöhemmin kuulin että pörssistä ei saa rahaa, vaan eritasoisia riskejä. Minä olen sieltä valinnut sen riskin. Toki sitä rahaakin on palanut siinä sivussa ihan kätevästi ostoissa ja tappiolla myynneissä. Jossain vaiheessa se oli kieltämättä ihan kaoottista menoa kaikella velkarahalla. Suhteellisuuden ja muun taju kävi pitkällä hukassa.

Mutta epä tässä sen kummempaa. Vielä ollaan mukana. Ties vaikka tuon kuusdonaa saisi tienattua takaisin vähitellen. Nyt lyhennellään velkoja ja odotellaan seuraavia osinkoja, ne vähän lohduttaa. Ja onko se taju tästä paranut? Ehkä vähän. Varovainen saa ihminen olla itsensä kanssa. Toivottavasti näen tulevaisuudessa itseni kirjoittamassa mitä meno-tulo -akselilla tapahtuu. Pitkällä tähtäimellä. Nyt lyhyellä tähtäimellä kohti uutta päivää.