Ennen vuoden loppua

Ovi
Kuvassa vihreää ja aitaa symboloimasa nousujohteista… toivejattelua

Mitä tässä päällimmäisenä on mielessä, niin väsyneenä veivaaminen on helvetistä. Tai no, ehkä parempi kuvaus olisi lanttien heittämistä hedelmäpeliin. Eli pelihimon syöttämistä kulujen ja huonosti perusteltujen päätösten kera. Sillai pitkällä tähtäimellä. Tosin tässä pelissä saa miinukset vähennettyä voitoista.

Joka tietenkin on hyvä aasinsilta aiheeseen, että tämänhetkinen puolibrutto osinkotulot on 9200€. Korkoja olen maksanut 1600€ ja rahaa lykännyt salkkuun 7200€. Siitä laskennallisesti lahjakkaasti voi laskea tuottoprosenttia. Tämä on nyt siis marraskuun tieto, joulukuussa summat vielä toki nousee.

Mutta kirjasinkin tämän nyt, koska ennustaminen on niin vaikeaa yleensä, että nyt sitäkin voi harrastaa. No, ennustankin että vuosiosingot ylittää 10 000€. Ensivuoden ennustukset ovatkin sitten heiluvampia, mutta jos nyt laitetaan rima samaan niin luulisi hyvin menevän, paitsi jos menee hyvin huonosti.

Kun osakevälittäjän antamia viivoja katsoo, niin jos olisin halunnut maksaa itseni ulos, niin paras hetki olisi ollut heinäkuussa. Nimittäin esimerkiksi keskiviikkona 31. heinäkuuta, olisi kumulatiivinen tuottoni ollut 41,24%. Nyt mennään noin puolella siitä. Ei se mitään. Pääasia on että ollaan vielä mukana.

Oikeastaan tämän kirjoituksen pääaiheena oli uusi kenttä Google Sheetissäni. Sen tarkoituksena olisi näyttää kuinka paljon olen tuotteessa miinuksella ottaen huomioon osingot. Tällä hetkellä tilasto näyttäisi että kuusi kahdestakymmentestä tuotteesta on miinuksella. Toki on hyvä ottaa huomioon, että kaikki tuotteet eivät ole miinuksella :). Tässä en toki laske mitenkään ostoerittäin, vaan kaikki menee samaan syssyyn. Nämä nyt ainakin tällä hetkellä lasketaan vain tämän vuoden osingoistan, kunnes saan setvittyä viime vuodelta muutaman köntän. Oma laskupääni ei valitettavasti riitä ymmärtämään mikä on tämän laskutavan mahdolliset huonot puolet, joten jos hahmotat asian selkeämmin, niin kerro ihmeessä. Toki tässä on paljon ostoja ja myyntejä näillä tuotteilla ja ynnä muuta keskihinnan laskua, että esimerkiksi CLM:n tulos on kauniin kirkkaalla vihreällä, vaikka pääoma näyttää tummaa punaista.

Toki tässä on se hyvä psykologinen vaikutus, että se kannustaa pitkäjänteisempään pitämiseen ja toisaalta taas helpottaa tuskaa kun toisella mittarilla on ainakin vihreällä…

Mutta muuten tässä ei kummempaa. Taas tuli tuhlattua uuteen läppäriin, kun pää kertoi että tarvitaan tehoja ja sellainen löytyi napin alta black fridayn alennuksesta. Ja uusi lempi-linux löytyi myös: Pop! OS. Edellisessä läppärissä oli Zorin OS joka on kanssa erittäin käyttökelpoinen. Itse, vaikka nörttiä mielelläni leikkisin, niin kauneus ja helppokäyttöisyys yhdistettynä suorituskykyyn on aika kiva.